Croissant zapečený s pistáciovým krémom
Suroviny
Pistáciový krém
- 100 g masla Pilos
- 120 g trstinového cukru Belbake
- 2 vajcia
- štipka soli Belbake
- 60 g mletých mandlí Belbake
- 60 g mletých vlašských orechov Alesto
- 60 g mletých nesolených pistácií Alesto
- 30 g Zlatého klasu
- 30 g hladkej múky Belbake
Ešte potrebujeme
- 6 maslových croissantov
- 100 g sekaných nesolených pistácií Alesto
- 100 g medu
- 20 ml citrónovej šťavy
Potrebujeme
robot s nadstavcom lopatka, cukrárske vrecko bez špičky, plech na pečenie, papier na pečenie
POSTUP
Pistáciový krém
Maslo spolu s cukrom šľaháme do peny. Postupne po jednom pridávame vajíčka. Nakoniec prisypeme všetky ostatné sypké suroviny. Vymiešaným krémom naplníme cukrárske vrecko bez špičky.
Croissanty pozdĺžne prerežeme na polovice a naplníme krémom. Nanesieme ho aj na vrch croissantov. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a dôkladne posypeme nahrubo nasekanými pistáciami. Zapekáme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
Tip: Zisti ako upiecť domáci croissant.
Servírovanie
Croissanty servírujeme ešte teplé a preliate medom zmiešaným s citrónovou šťavou.