1
14
Croissant zapečený s pistáciovým krémom

Croissant zapečený s pistáciovým krémom

40 min
6 porcií

Suroviny

Pistáciový krém

  • 100 g masla Pilos
  • 120 g trstinového cukru Belbake
  • 2 vajcia
  • štipka soli Belbake
  • 60 g mletých mandlí Belbake
  • 60 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 60 g mletých nesolených pistácií Alesto
  • 30 g Zlatého klasu
  • 30 g hladkej múky Belbake


Ešte potrebujeme

  • 6 maslových croissantov
  • 100 g sekaných nesolených pistácií Alesto
  • 100 g medu
  • 20 ml citrónovej šťavy

Potrebujeme

robot s nadstavcom lopatka, cukrárske vrecko bez špičky, plech na pečenie, papier na pečenie


POSTUP

Pistáciový krém

Maslo spolu s cukrom šľaháme do peny. Postupne po jednom pridávame vajíčka. Nakoniec prisypeme všetky ostatné sypké suroviny. Vymiešaným krémom naplníme cukrárske vrecko bez špičky.

Croissanty pozdĺžne prerežeme na polovice a naplníme krémom. Nanesieme ho aj na vrch croissantov. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a dôkladne posypeme nahrubo nasekanými pistáciami. Zapekáme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.

Tip: Zisti ako upiecť domáci croissant


Servírovanie

Croissanty servírujeme ešte teplé a preliate medom zmiešaným s citrónovou šťavou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať