1
12
Krémešová torta s jahodami

Krémešová torta s jahodami

1 h 0 m
12 porcií

Suroviny

  • 2 lístkové cestá Chef Select & You
  • 300 ml jahodového sirupu (alebo malinového či lesné ovocie)
  • 200 ml vlažnej vody
  • 1 vajce
  • 2 žĺtky
  • 40 g Zlatého klasu
  • 30 g hladkej múky Belbake
  • 30 g kryštálového cukru Belbake
  • 50 g masla Pilos
  • 500 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
  • 500 g čerstvých jahôd

Zdobenie

  • 50 g práškového cukru Belbake

Čas tuhnutia: 3 hodiny

Potrebujeme

papier na pečenie, dva veľké plechy na pečenie, metličku, potravinársku fóliu, robot s nadstavcom metlička, okrúhlu formu s vyberateľným dnom a priemerom cca 22 cm, malé sitko, flambovaciu pištoľ

POSTUP

Cesto rozrolujeme, poprepichujeme vidličkou a aj s papierom prenesieme na plech. Prikryjeme ďalším papierom na pečenie a zaťažíme druhým plechom. Medzi plechmi pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 20 minút. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhé cesto.

Sirup spolu so 150 ml vody necháme zovrieť v hrnci. Medzitým vymiešame vajce so žĺtkami, Zlatým klasom, múkou, cukrom a 50 ml vody dohladka. Do vaječnej zmesi prilejeme trochu horúceho sirupu a premiešame. Následne zmes vlejeme naspäť do hrnca so zvyšným sirupom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme a vmiešame maslo. Prelejeme do misky, povrch prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Studenú šľahačku vyšľaháme dotuha. Postupne po lyžiciach zašľaháme rozmiešaný puding.

Z oboch vychladnutých ciest pomocou formy vyrežeme kruh. Na dno tortovej formy uložíme vykrojený kruh. Očistené jahody pozdĺžne prerežeme na polovice. Uložíme ich tesne vedľa seba reznou stranou k bokom formy a špicom smerom hore dookola celej formy. Zopár jahôd si môžeme odložiť na zdobenie a zvyšné nakrájame na malé kúsky, ktoré uložíme do stredu torty. Krém opatrne povtláčame najprv k okrajom a potom nanesieme aj do stredu. Povrchu uhladíme, prikryjeme zvyšným cestom a necháme stuhnúť aspoň 3 hodiny v chladničke.

Servírovanie

Pomocou flambovacej pištole alebo utierky namočenej v horúcej vode zohrejeme boky formy a stuhnutú tortu opatrne vyberieme. Boky uhladíme a povrch posypeme cukrom. Môžeme dozdobiť zvyšnými jahodami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info