3
11
Tekvicové osie hniezda

Tekvicové osie hniezda

1 h 40 m
6 porcií

Suroviny

Tekvicové pyré

  • 1 menšia tekvica Hokkaido
  • 60 ml javorového sirupu Maribel


Cesto

  • ½ kocky čerstvého droždia
  • 40 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 1 vajce
  • 60 g tekvicového pyré 
  • 30 g zmäknutého masla Pilos
  • ½ lyžičky soli Kania
  • 20 g trstinového cukru Belbake
  • 180 g polohrubej múky Belbake
  • 50 g hladkej múky Belbake


Náplň

  • 40 g zmäknutého masla Pilos
  • 40 g trstinového cukru Belbake
  • 100 g tekvicového pyré
  • štipka mletej škorice Kania
  • 100 g nahrubo nasekaných pekanových orechov Alesto


Poleva

  • 120 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic
  • 80 g mascarpone Lovilio
  • 50 g práškového cukru Belbake
  • 10 ml citrónovej šťavy

Čas kysnutia: 1 hodina


Potrebujeme

veľký plech, papier na pečenie, smoothie mixér, robot s nadstavcom hák, valček, metličku, zapekaciu misu s rozmermi cca 16 × 25 cm, cukrárske vrecko


POSTUP

Tekvicové pyré

Tekvicu rozpolíme, jadierka vydlabeme, dužinu nakrájame na kocky a pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 °C asi 20 minút domäkka.

Tip: Tekvicové jadierka nevyhadzujeme. Môžeme ich umyť a namočiť na pár hodín do osolenej vody. Potom ich osušené rozložíme na plech vystlaný papierom, pokvapkáme olejom, osolíme a pečieme v rúre vyhriatej na 120 – 130 °C približne 90 minút. Počas pečenie ich občas premiešame. 

Keď tekvica vychladne, rozmixujeme ju s javorovým sirupom na pyré.


Cesto

V robote s nadstavcom hák zmiešame všetky suroviny a miesime približne 6 – 8 minút. Z vymieseného cesta na pomúčenej pracovnej doske vypracujeme bochník. Vložíme ho do misky, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste približne hodinu kysnúť.  


Náplň

Všetky suroviny spolu dôkladne zmiešame.

Tip: Zvyšné tekvicové pyré môžeme použiť do raňajkovej kaše.

Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Potrieme ho pripravenou náplňou (horný dlhý okraj necháme voľný, aby naplň počas rolovania nevytekala). Cesto pevne zrolujeme smerom k voľnému okraju. Rolku prekrojíme na 6 plátkov. Kúsok cesta z každého plátku rozrolujeme a prilepíme na spodok hniezda. Tekvicové hniezda uložíme tesne vedľa seba do maslom vymazanej zapekacej misy. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.


Poleva

Všetky suroviny spolu rozmiešame do hladka. Polevu natrieme na vychladnuté upečené hniezda alebo ju nanesieme ozdobne pomocou cukrárskeho vrecka.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    11. november 2021, 14:58

    Výborný recept, robila som už 2x a určite nie naposledy. Všetko sedelo presne podľa receptu, ďakujem

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. november 2021, 11:26

      Tak snáď bude chutiť aj do tretice 😉

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. október 2021, 20:53

    Výborné, ale to množstvo múky mi nesedelo, mala som riedke cesto, takže som musela pridať :-) inak super

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. november 2021, 11:25

      Ďakujeme za tip, možno pomôže aj ostatným 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. október 2021, 16:59

    Sú božské a to cesto jemné 👌

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      21. október 2021, 14:36

      Sme radi ☺️

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať