Valentínske linecké koláčiky
Linecké kolieska nemusia byť len vianočné. Vyskúšajte doma pripraviť valentínske linecké koláčiky spolu s Veronikou a Gizkou Oňovou, ktorým to v kuchyni ide jedna radosť.
Suroviny
Linecké
- 250 g hladkej múky Belbake
- 100 g práškového cukru Belbake
- 30 g mletých mandlí Belbake
- 180 g masla Pilos
- štipka soli Kania
- 2 žĺtky
- 2 g červeného potravinárskeho farbiva
- 30 g hladkej múky Belbake na posypanie
Náplň
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 30 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 30 g masla Pilos
- 150 g jahodového džemu Maribel
Potrebujeme
- robot s nadstavcom lopatka, potravinársku fóliu, valček, formičky na vykrajovanie cesta, papier na pečenie, plech, 2 cukrárske vrecká
POSTUP
Linecké
Múku, práškový cukor, mleté mandle, studené maslo a štipku soli vymiesime v robote s nadstavcom lopatka. Pridáme vajcia a znova premiešame.
Vymiesené cesto rozdelíme na polovicu. Jednu časť zabalíme do potravinárskej fólie a druhú časť preložíme do robota spolu s farbivom a znova vymiesime. Zabalíme do fólie a obe cestá odložíme do chladničky na minimálne 1 hodinu.
Pracovnú plochu pomúčime a cestá rozvaľkáme. Pomocou formičiek vykrajujeme tvary (srdiečka aj kruhy). Pomocou menších formičiek vykrojíme stredy koláčikov a tie farebne preložíme do stredov kontrastnej farby.
Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 5 – 10 minút.
Náplň
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a smotanu na šľahanie. Do čokolády pridáme maslo a 50 g džemu. Premiešame a necháme chvíľu vychladnúť. Náplň preložíme do cukrárskeho vrecka a nanášame po okrajoch koláčikov. Pomocou druhého cukrárskeho vrecka, do ktorého dáme 100 g džemu, vyplníme stredy koláčikov. Na náplň položíme druhý koláčik a jemne pritlačíme.