Nepečená tvarohovo-ovocná torta s čokoládou
Suroviny
Korpus
- 300 g vanilkových maslových sušienok Sondey
- 30 g kakaa Belbake
- 100 g lieskovcovo-orieškovej nátierky Choco Nussa
- 120 g masla Pilos
Krém
- 500 g roztierateľného tvarohu Pilos
- 250 g mascarpone Lovilio
- 100 g práškového cukru Belbake
- 100 g roztopeného masla Pilos
- 250 g mrazenej lesnej zmesi
Poleva
- 150 g horkej čokolády Fin Carré
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- Ozdoba:
- 30 g mrazom sušených jahôd
Potrebujeme
- formu s vyberateľným dnom s priemerom 25 cm, robot s nadstavcom lopatka
POSTUP
Korpus
Rozdrvené sušienky, kakao, lieskovcovo-orieškovú nátierku a zmäknuté maslo zmiešame, zmes nasypeme do formy a rovnomerne utlačíme lyžicou.
Krém
Tvaroh, mascarpone a práškový cukor vymiešame dohladka. Prilejeme roztopené maslo a ručne vmiešame mrazenú lesnú zmes, aby sa krém príliš nezafarbil.
Krém nanesieme na sušienkový základ a povrch torty uhladíme.
Poleva
V mise zmiešame nalámanú čokoládu a zalejeme ju horúcou smotanou. Zmes rozmiešame dohladka a polevu nalejeme na povrch torty až ku okrajom.
Tip: Aby sme odstránili vzduchové bubliny, tortou párkrát pobúchame o stôl.
Ozdobíme mrazom sušenými jahodami a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.