0
10
Vajíčková a rybacia nátierka

Vajíčková a rybacia nátierka

20 min
4 porcie

Suroviny

Vajíčková nátierka

  • 4 vajcia
  • 50 g masla Pilos
  • 1 lyžica dijonskej alebo plnotučnej horčice Kania
  • 25 g majonézy Kania
  • 25 g lahôdkovej cibuľky
  • ½ lyžičky soli Kania
  • ¼ lyžičky čierneho korenia Mikado


Rybacia nátierka

  • 2 konzervy sardiniek v oleji
  • 50 g masla Pilos
  • 1 lyžica plnotučnej horčice Kania
  • 1 lyžica kyslej smotany Pilos
  • ½ lyžičky soli Kania
  • ½ červenej cibule
  • 1 lyžička citrónovej šťavy Solevita


Servírovanie

  • chlieb alebo iné pečivo
  • čerstvá pažítka
  • lahôdková cibuľky

POSTUP

Vajíčková nátierka

Vajcia varíme vo vriacej vode 10 minút natvrdo. Uvarené ich schladíme pod studenou tečúcou vodou a ošúpeme. Každé vajíčko rozkrojíme na polovicu a všetky žĺtky vhodíme do jednej misky. Pridáme maslo, horčicu, majonézu a všetko spolu poriadne vidličkou miešame, kým sa vytvorí krémová konzistencia.

Bielky nakrájame na malé kúsky, pridáme k žĺtkovej zmesi spolu s nasekanou lahôdkovou cibuľkou, soľou, a čiernym korením. Ešte raz dobre premiešame. 

Rybacia nátierka

Sardinky, maslo, horčicu, smotanu, soľ, nakrájanú cibuľu a citrónovú šťavu spolu zmiešame.

Servírovanie

Obe nátierky natrieme na krajce pečiva. Dozdobíme nasekanou pažítkou, lahôdkovou cibuľkou, plátkami paradajok či listovým šalátom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať