Zdravé mini-snickers
Suroviny
- 20 sušených datlí Alesto
- 10 lyžičiek arašidového masla MCennedy
- 20 pekanových orechov Alesto
- 70 g horkej čokolády Fin Carré (52 %)
- 1 lyžica repkového oleja Vita D’Or
- štipka soli Kania
Potrebujeme
- papier na pečenie
POSTUP
Sušené datle pozdĺžne otvoríme, každú natrieme ½ lyžičky arašidového masla a do stredu vložíme pekanový orech. Datle zavrieme a spoj uhladíme prstom.
Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu s olejom.
Datle postupne ponoríme do čokolády, pomocou vidličky ich obalíme z každej strany a prebytočnú čokoládu odstránime.
Plech alebo väčšiu podložku vystelieme papierom na pečenie a obalené datle v čokoláde poukladáme vedľa seba. Nakoniec každú datľu posypeme pár zrniečkami soli.
Obalené datle vložíme do mrazničky na minimálne 3 hodiny a podávame.