2
3
Krevetový koktail

Krevetový koktail

20 min
4 porcie

Suroviny

  • 1 uhorka
  • 1 hrsť cherry paradajok
  • 1 avokádo
  • soľ Kania
  • mleté čierne korenie Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1,5 limetky (šťava z 1 limetky + šťava z ½ limetky)
  • 1 hrsť čerstvého koriandra
  • 400 g smotanového jogurtu gréckeho typu Pilos
  • 2 lyžice majonézy Kania
  • 2 lyžice kečupu Kania
  • 2 stredne veľké bagety
  • 500 g varených lúpaných kreviet
  • ½ ľadového šalátu

Potrebujeme

  • škrabku, kuchynské papierové utierky, gril alebo grilovaciu panvicu

POSTUP

Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme. Pomocou lyžičky z nej vydlabeme jadierka a nakrájame ju na malé kocky. Pridáme do misy spolu s nakrájanými paradajkami a avokádom. Dochutíme soľou, korením, olejom, šťavou z jednej limetky a nasekaným koriandrom.

V druhej miske zmiešame jogurt, majonézu a kečup. Osolíme, okoreníme, pridáme šťavu z polovice limetky a umyté a dôkladne osušené krevety.

Na grile opečieme bagety.

Servírovanie

Na spodok taniera naservírujeme na rezance nasekaný ľadový šalát, naň uložíme pripravenú zeleninovú zmes a na vrch dáme dresing s krevetami. Dozdobíme lístkami koriandra a podávame s opečenými bagetami, ktoré ešte pokvapkáme olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať