Krevetový koktail
Dnešný hosť, Pavol Plevčík, vám ukáže, že variť môže naozaj každý. Tento týždeň si pre nás Marcel pripravil krevety so šalátom, ktoré sú priam ideálne na letné posedenie na terase či grile.
Suroviny
- 1 uhorka
- 1 hrsť cherry paradajok
- 1 avokádo
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 1,5 limetky (šťava z 1 limetky + šťava z ½ limetky)
- 1 hrsť čerstvého koriandra
- 400 g smotanového jogurtu gréckeho typu Pilos
- 2 lyžice majonézy Kania
- 2 lyžice kečupu Kania
- 2 stredne veľké bagety
- 500 g varených lúpaných kreviet
- ½ ľadového šalátu
Potrebujeme
- škrabku, kuchynské papierové utierky, gril alebo grilovaciu panvicu
POSTUP
Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme. Pomocou lyžičky z nej vydlabeme jadierka a nakrájame ju na malé kocky. Pridáme do misy spolu s nakrájanými paradajkami a avokádom. Dochutíme soľou, korením, olejom, šťavou z jednej limetky a nasekaným koriandrom.
V druhej miske zmiešame jogurt, majonézu a kečup. Osolíme, okoreníme, pridáme šťavu z polovice limetky a umyté a dôkladne osušené krevety.
Na grile opečieme bagety.
Servírovanie
Na spodok taniera naservírujeme na rezance nasekaný ľadový šalát, naň uložíme pripravenú zeleninovú zmes a na vrch dáme dresing s krevetami. Dozdobíme lístkami koriandra a podávame s opečenými bagetami, ktoré ešte pokvapkáme olejom.