11
83
Varené morčacie stehno s restovanou zeleninou

Varené morčacie stehno s restovanou zeleninou

2 h 30 m
2 porcie
  • 1 dolné morčacie stehno
  • 2 póry
  • 1 malý zeler
  • 2 veľké mrkvy
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 1 malá hrsť tymianu
  • 1 malá hrsť petržlenovej vňate
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 300 ml suchého bieleho vína
  • 11 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 125 g šampiňónov
  • 2 lyžice masla
  • olivový olej Italiamo
  • 1 veľká hrsť špenátu

Varené morčacie stehno

Do veľkého hrnca so studenou vodou dáme jeden umytý a na štvrtiny rozkrojený pór (bielu aj zelenú časť), nakrájaný zeler, 2 mrkvy a celé morčacie stehno. Rozmarín, tymian a petržlenovú vňať zviažeme niťou a pridáme do hrnca. Ochutíme väčším množstvom morskej soli, mletého čierneho korenia, prilejeme biele víno, pridáme 4 ošúpané strúčiky cesnaku a očistenú cibuľu rozkrojenú na polovicu. Mäso varíme približne 2 hodiny, kým nezmäkne. Uvarené mäso oberieme od kosti.

Restovaná zelenina

Nadrobno nasekáme 7 strúčikov cesnaku. Bielu časť druhého póru rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, opláchneme pod tečúcou vodou a nakrájame na tenké pásiky. Šampiňóny nakrájame na štvrtinky alebo menšie kúsky. Uvarenú mrkvu nakrájame na pásiky.

Na panvici rozohrejeme 2 lyžice masla a trochu olivového oleja a orestujeme na ňom pór, šampiňóny a cesnak. Ochutíme mletým čiernym korením. Pridáme nakrájanú mrkvu a spolu restujeme asi 2 – 3 minúty dozlatista. Potom zeleninu osolíme a pridáme veľkú hrsť umytého a osušeného špenátu. Premiešame a odstavíme, aby špenát príliš nezmäkol.

SERVÍROVANIE

Zeleninu rozprestrieme na tanier a na ňu poukladáme kúsky morčacieho mäsa a celé pokvapkáme olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    29. november 2015, 10:04

    Ja to varim dnes a namiesto šampiňonov dam nakladane sivenky slebo dubaky zabudla som kupiť šampiňony tak

    Odpovedať
  • Ingrid
    10. január 2015, 10:02

    Je to vyborny recept, ja som pridala aj kridlo a vyuzila som aj vyvar , taku dobru polievku som este nejedla... :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. marec 2014, 14:32

    Vynikajúce. Lahodné. Všetkým veľmi chutilo, mňam.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. december 2013, 22:48

    Dobrucke. Vyvar som pouzila do sampinonovej kremovej polievky, ziadny bujon, ziadna vegeta.. a taku dobru som este nejedla. Hmm vyvar, je vyvar.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. december 2013, 15:12

    Vyzerá to skvele, určite vyskúšam!!!

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať