Rybie prsty s domácou tatárskou omáčkou
Rybie prsty
- 2 vajcia
- 1 lyžica horčice Pagusa
- šťava z 1 citróna
- soľ Belbake
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 500 g tmavej tresky Nautica
- 1 pohár hladkej múky Belbake
- 1 pohár strúhanky Belbake
- 1 pohár slnečnicového oleja Promienna
Tatárska omáčka
- 3 zavárané uhorky Freshona
- 10 kusov celých marinovaných šampiňónov Baresa
- 2 lyžice pažítky
- 1/2 pohára majonézy Mikado
- 1/2 pohára bieleho jogurtu Pilos
- 2 lyžice horčice Pagusa
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ Belbake
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Rybie prsty
Vajíčka rozšľaháme a ochutíme horčicou, šťavou z citróna, soľou a korením. Dôkladne premiešame, aby sa všetky suroviny spojili. Filety tresky nakrájame sa pásiky a obalíme najskôr v múke, potom v ochutených vajíčkach a nakoniec v strúhanke.
Na panvici zohrejeme olej a rybie prsty v ňom vypražíme do zlatohneda.
Tatárska omáčka
Uhorky, hríby a pažítku nasekáme úplne nadrobno. Preložíme do misky a pridáme majonézu, jogurt a horčicu. Pridáme šťavu z citróna, ochutíme soľou, čiernym korením a dôkladne premiešame. Necháme odstáť v chladničke.
Servírovanie
Rybie prsty podávame domácou tatárskou omáčkou.