1
5
Vianočné oblátky a trubičky na sladký aj slaný spôsob

Vianočné oblátky a trubičky na sladký aj slaný spôsob

2 h 30 m
80 porcií

Suroviny

Sladké oblátky

  • 15 g roztopeného masla Pilos
  • 1 vajce
  • 30 g kryštálového cukru Belbake
  • 150 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • ½ lyžičky mletej škorice Kania
  • 300 g hladkej múky Belbake
  • 50 g mletých mandlí Belbake
  • 450 ml vody


Slané oblátky

  • 15 g roztopeného masla Pilos
  • 1 vajce
  • 30 g kryštálového cukru Belbake
  • 150 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 300 g hladkej múky Belbake
  • 450 ml vody
  • 50 g na jemno strúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • ½ lyžičky soli Kania
  • 1 lyžica celej rasce Kania


Servírovanie

  • 50 g medu

Potrebujeme

  • smoothie mixér, metličku, lopatku, včelí vosk, stroj na pečenie oblátok

POSTUP

V smoothie mixéri zmiešame najprv všetky suroviny na sladké oblátky. Potom zmiešame suroviny na slané oblátky.

Tip: Ak chceme dosiahnuť tradičnú chuť, tak namiesto mletej škorice pridáme do cesta jeden vanilkový cukor.

Obidve pripravené cestá necháme ideálne 24 hodín odstáť v chladničke.

Na druhý deň stroj na pečenie oblátok rozohrejeme na 180 °C. Povrch potrieme včelím voskom, aby sa oblátky nelepili.

Cesto nalejeme do stredu (približne jednu zmrzlinovú naberačku alebo podľa veľkosti), zavrieme a pečieme približne 30 sekúnd.

Tip: Oblátka je hotová, keď prestane syčať, je mierne zlatistá a ide ľahko odlepiť. 

Takýmto spôsobom spracujeme polovicu sladkého a polovicu slaného cesta.

Tip: Ak pečieme veľké množstvo oblátok (napr. 200) a časom sa začnú prilepovať, tak formu očistíme a opäť potrieme voskom.

Z druhej polovice cesta pripravíme trubičky. Tie pečieme kratšie. Stroj otvoríme a oblátku ešte teplú rýchlo rolujeme na rúčku varešky.

Tip: Ak cesto nebude dostatočne opečené, trubička nebude držať tvar. Ak cesto prepečieme, nebude ohybné a bude sa lámať. 

Servírovanie

Sladké oblátky servírujeme tradične poliate medom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať