Waffle s čokoládou, šľahačkou a ovocím
Suroviny
Waffle
- 120 g zmäknutého masla Pilos
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- 3 vajcia
- 220 g hladkej múky Belbake
- 100 g polohrubej múky Belbake
- 1 kypriaci prášok do pečiva Belbake
- 250 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- 100 ml perlivej vody Saguaro
- štipka soli Kania
- 40 roztopeného masla Pilos (na vymazanie)
Čokoládová omáčka
- 150 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
- 80 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- 30 g masla Pilos
- 150 g horkej čokolády Fin Carré (70 %)
Zdobenie
- 250 g vyšľahanej šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
- 100 g čerstvých malín
- 100 g čerstvých čučoriedok
Potrebujeme
robot s nadstavcom metlička, waffľovač Silvercrest, pierko na potieranie
POSTUP
Waffle
V robote vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom. Pridáme žĺtky a zašľaháme.
V miske zmiešame obe múky a prášok do pečiva.
Do maslovej zmesi striedavo za stáleho šľahania pridávame mlieko, sypkú zmes a perlivú vodu.
Tip: Vďaka perlivej vode bude cesto nadýchanejšie.
V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuha. Sneh opatrne vmiešame do cesta.
Na rozpálenom a maslom vymazanom waffľovači opekáme waffle približne 5 minút do zlatista.
Čokoládová omáčka
Šľahačku, mlieko a maslo zohrejeme. Horúcou zmesou (nie však vriacou) zalejeme nasekanú čokoládu a necháme chvíľu odstáť. Potom rozmiešame do hladkej lesklej omáčky.
Servírovanie
Waffle uložíme na tanier a ozdobíme vyšľahanou šľahačkou, ovocím a čokoládovou omáčkou.