7
17
Zmrzlinová torta

Zmrzlinová torta

2 h 40 m
12 porcií

Korpus

  • 3 vajíčka
  • štipka soli Belbake
  • 90 g práškového cukru Belbake
  • 30 g kakaa Belbake

Plnka

  • 1,5 l smotanovej vanilkovej zmrzliny Gelatelli

Na ozdobenie

  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 2 lyžice práškového cukru Belbake
  • čokoláda na varenie Fin Carré (52 % kakaa)

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • sitko
  • metličku
  • tortovú formu s priemerom 24 cm
  • plech
  • papier na pečenie
  • ceruzku
  • škrabku na zeleninu/koliesko na vykrajovanie

Bielky vyšľaháme mixérom so štipkou soli na tuhý sneh. Potom k nim postupne po lyžiciach zašľaháme práškový cukor. Vznikne pevná, lesklá hmota, do ktorej po jednom pri nižších otáčkach zašľaháme žĺtky. Na záver do zmesi po častiach zľahka metličkou vmiešame preosiate kakao.

Plech vystelieme papierom na pečenie, na ktorý obkreslíme dno tortovej formy. Na papier rovnomerne navrstvíme 1/3 pripraveného cesta (1 cm od okraja kruhu). Pečieme v predhriatej rúre pri 150 °C asi 1,5 hodiny. Takto upečieme 3 korpusy. Úplne vychladnuté upečené korpusy dáme na 30 minút stuhnúť do mrazničky.

Na tortový korpus nanesieme zmäknutú zmrzlinu a korpus spolu so zmrzlinou dáme na 15 minút stuhnúť do mrazničky. Potom zmrzlinu prikryjeme druhým korpusom, pridáme ďalšiu vrstvu zmrzliny a opäť dáme na 15 minút do mrazničky. Nakoniec položíme posledný plát, naň rovnomerne rozotrieme zmrzlinu a dáme do mrazničky stuhnúť minimálne na 5 hodín.

Servírovanie

Pred podávaním pokryjeme celú tortu vyšľahanou šľahačkou a na vrch nastrúhame čokoládu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    30. jún 2017, 22:23

    Na východe máme lepší nápad. Stačí dať celé cesto do formy naraz a potom len rozkrojiť na tri časti. Zaberie to menej času a výsledok je rovnaký ;)

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      17. október 2018, 16:07

      :)))

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. september 2015, 21:02

    150 stupňov nie je sušenie, ale pečenie

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. august 2015, 18:48

    Preco ste sa zbavili toho krasneho KMixu?

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    11. august 2015, 15:31

    Dobrý deň milý hosť, do korpusu zašľahávame práškový cukor. Ďakujeme za upozornenie, chybičku odstránime. Veľa úspechov pri pečení želá Tím kuchynalidla.sk.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. august 2015, 15:00

    Teraz práškový alebo kryštálový cukor?

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať