Tortičky s jahodami, tvarohom a cukrovou vatou
Suroviny
Piškótové cesto
- 8 vajec
- 140 g kryštálového cukru Belbake
- soľ Kania
- 150 g hladkej múky Belbake
- 50 g mletých mandlí Alesto
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
Krém
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 500 g mascarpone Milbona
- 500 g jemného polotučného tvarohu Pilos
Ešte budeme potrebovať
- 500 g jahôd
Omáčka
- 250 g jahôd
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- šťava z ½ citróna
Cukrová vata
- 200 g kryštálového cukru Belbake
Potrebujeme
plech, papier na pečenie, kuchynský robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko bez špičky, okrúhle formičky, stroj na cukrovú vatu
POSTUP
Piškótové cesto
Vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do hustej svetlej peny. Do peny vmiešame múku, mleté mandle a prášok do pečiva. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 – 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a formičkami vykrojíme kruhy.
Krém
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
Mascarpone s tvarohom vyšľaháme dopolotuha. Prilejeme vlažnú čokoládu a došľaháme dotuha.
Krém prelejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky.
Na dno formičky dáme vyrezaný korpus a dookola uložíme rozpolené jahody. Nanesieme krém a povtláčame ho až ku okrajom. Tortičku necháme stuhnúť, ideálne do druhého dňa, v chladničke.
Omáčka
Jahody nakrájané na štvrtinky uvaríme s cukrom a citrónovou šťavou.
Cukrová vata
Cukrovú vatu pripravíme podľa návodu na obale prístroja na cukrovú vatu.
Servírovanie
Tortičky uvoľníme z formičiek a podávame s cukrovou vatou preliate omáčkou.