Bavorský krémeš s višňami
Suroviny
- 2 lístkové cestá Chef Select
Krém
- 40 g Zlatého stebla Belbake
- 3 žĺtky
- 60 g vanilínového cukru Belbake
- 400 ml mlieka Pilos
Šľahačka
- 400 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 250 g mascarpone Milbona
Višňový puding
- 350 g višní v sladkom náleve Freshona
- 40 g Zlatého stebla
Servírovanie
- 100 g práškového cukru Belbake
Potrebujeme
plech, papier na pečenie, potravinársku fóliu, kuchynský robot s nadstavcom metlička, tyčový mixér
Postup
Lístkové cestá rozbalíme a nakrájame na rovnaké obdĺžniky. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút. Po upečení ich necháme úplne vychladnúť. Štvorce rozkrojíme na polovice.
Krém
Zo Zlatého stebla, žĺtkov, vanilínového cukru a mlieka za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prikryjeme ho fóliou, aby sa na ňom nevytvorila koža a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí puding rozmiešame tyčovým mixérom.
Šľahačka
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s mascarpone dotuha. Šľahačku vmiešame do pudingu a zmes preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou zúbkovanou špičkou. Odložíme do chladničky.
Višňový puding
Višňový kompót precedíme, zo šťavy a Zlatého stebla uvaríme puding. Do uvareného pudingu vmiešame višne a preložíme ich do cukrárskeho vrecka bez špičky.
Servírovanie
Spodnú vrstvu lístkového cesta naplníme po okrajoch krémom a v strede višňovým pudingom, prikryjeme druhou vrstvou a posypeme práškovým cukrom.