4
5
Bavorský krémeš s višňami

Bavorský krémeš s višňami

1 h 20 m
10 porcií

Suroviny

  • 2 lístkové cestá Chef Select


Krém

  • 40 g Zlatého stebla Belbake
  • 3 žĺtky
  • 60 g vanilínového cukru Belbake
  • 400 ml mlieka Pilos


Šľahačka

  • 400 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
  • 250 g mascarpone Milbona


Višňový puding

  • 350 g višní v sladkom náleve Freshona
  • 40 g Zlatého stebla


Servírovanie

  • 100 g práškového cukru Belbake

Potrebujeme

plech, papier na pečenie, potravinársku fóliu, kuchynský robot s nadstavcom metlička, tyčový mixér

Postup

Lístkové cestá rozbalíme a nakrájame na rovnaké obdĺžniky. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút. Po upečení ich necháme úplne vychladnúť. Štvorce rozkrojíme na polovice.


Krém

Zo Zlatého stebla, žĺtkov, vanilínového cukru a mlieka za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prikryjeme ho fóliou, aby sa na ňom nevytvorila koža a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí puding rozmiešame tyčovým mixérom.


Šľahačka

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s mascarpone dotuha. Šľahačku vmiešame do pudingu a zmes preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou zúbkovanou špičkou. Odložíme do chladničky.


Višňový puding

Višňový kompót precedíme, zo šťavy a Zlatého stebla uvaríme puding. Do uvareného pudingu vmiešame višne a preložíme ich do cukrárskeho vrecka bez špičky.


Servírovanie

Spodnú vrstvu lístkového cesta naplníme po okrajoch krémom a v strede višňovým pudingom, prikryjeme druhou vrstvou a posypeme práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    23. jún 2025, 17:45

    Pozor z 2 platov máte 20 porcií, recept (plnka) je na 20 porcií Tých 10 porcií je nesprávne napísané v popisku

    Odpovedať
  • V
    Veronika Harandzová
    03. november 2024, 18:24

    Namiesto živočíšnej šľahačky som dala rastlinu, cesto som pred pečením potrela mliekom a posypala škoricovým cukrom. Boli výborné. Len možno by bolo treba pripomenúť že cesto sa nesmie pred pečením popichat ako sme zvyknutí u lístkového cesta 🙈.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. september 2024, 09:01

    Prosím Vás odkiaľ vezmem štvorce, keď som oba cestá nakrájala na obdĺžniky? Čo sa má urobiť so šľahačkou? V odstavci so servírovaním ste to zabudli spomenúť... :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. september 2024, 18:46

    Parada mate v recepte mate napisane ze vmiesame slahacku do pudingu a vo videu opacne. Plnka tym padom nevysla a peniaze za drahe suroviny v kybli. Ďakujem kuchyna Lidla

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať