Malinové cheesecake kocky
Suroviny
Korpus
- 200 g mletých sušienok Belbake
- 80 g masla Pilos
Malinové coulis
- 350 g malín
- 60 g kryštálového cukru Belbake
Náplň
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 450 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic Milbona
- 60 g kryštálového cukru Belbake
- 100 g kyslej smotany Pilos
- 10 g Zlatého klasu
- 2 vajcia
Zdobenie
- 50 g čerstvých malín
- čerstvá medovka alebo mäta
Potrebujeme
- hranatú formu na pečenie s vyberateľným dnom a rozmermi 24 × 24 cm, sitko, cukrárske vrecko bez špičky, misku na vodný kúpeľ, špajdľu
POSTUP
Korpus
Mleté sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Základ utlačíme na dno formy a predpečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 10 minút.
Tip: Vďaka predpečeniu bude korpus chrumkavejší. Tento krok však môžeme vynechať.
Malinové coulis
Maliny s cukrom uvaríme dohusta a necháme mierne vychladnúť. Prepasírujeme ich cez sitko a prenesieme do cukrárskeho vrecka bez špičky.
Náplň
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
Nátierku vymiešame s cukrom. Pridáme smotanu, Zlatý klas a vajcia. Nakoniec zapracujeme aj roztopenú teplú čokoládu. Náplň rovnomerne nanesieme na predpečený základ.
Na vrecku odstrihneme malý otvor a coulis nanesieme podľa vlastnej predstavy na náplň. Špajdľou prejdeme cez obe vrstvy, aby vznikol mramorový vzor. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 minút.
Pri izbovej teplote necháme vychladnúť a potom stuhnúť aspoň 4 hodiny v chladničke.
Servírovanie
Malinový cheesecake pomocou noža namočeného do horúcej vody nakrájame, ozdobíme malinami a lístkami medovky alebo mäty.