Míša torta
Suroviny
Korpus
- 5 vajec
 - 80 g práškového cukru Belbake
 - 40 ml rastlinného oleja Vita D´or
 - 80 g hladkej múky Belbake
 - ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
 - 30 g kakaa Belbake
 
	
Náplň
- 250 g masla Pilos
 - 200 g práškového cukru Belbake
 - 500 g jemného polotučného tvarohu Pilos
 
	
Poleva
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
 - 150 g horkej čokolády Fin Carré
 - 50 g masla Pilos
 
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 24,5 cm, papier na pečenie
	
POSTUP
Korpus
V robote vyšľaháme vajcia s cukrom do hustej svetlej peny. Prilejeme olej a prisypeme sypké suroviny. Zľahka premiešame a zmes prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 minút. Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť a zhora ho zarovnáme.
	
Náplň
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme tvaroh a premiešame. Krém nanesieme na korpus.
	
Poleva
Smotanu na šľahanie zohrejeme a zalejeme ňou nalámanú horkú čokoládu s maslom. Polevu rozmiešame dohladka. Nalejeme ju na krém a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
                





 Veronika Bušová