Bruschetta s paradajkami
Suroviny
- 2 bagety
- olivový olej Primadonna
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 g strúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
- 5 – 6 paradajok (viac druhov)
- čerstvá bazalka
- morská soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- balsamicová omáčka Italiamo
Potrebujeme
- lis na cesnak, plech, papier na pečenie
POSTUP
Bagety nakrájame a jednotlivé kúsky natrieme olejom zmiešaným s jedným strúčikom pretlačeného cesnaku. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom a posypeme strúhaným parmezánom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 10 minút.
Paradajky, bazalku a dva strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno, pokvapkáme olejom a ochutíme soľou a čiernym korením. Paradajkový šalát premiešame a uložíme na upečené kúsky bagety. Pokvapkáme balsamicovou omáčkou.