1
16
Lososové taštičky z lístkového cesta

Lososové taštičky z lístkového cesta

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 fenikel
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ Kania
  • mleté čierne korenie Kania
  • 3 lahôdkové cibuľky
  • čerstvý tymian
  • 1 hrsť sušených paradajok v oleji Baresa
  • šťava z ½ citróna
  • 600 g fileta lososa s kožou
  • 1 lístkové cesto Chef Select
  • 1 vajce
  • čerstvý tymian


Bylinková salsa

  • 1 hrsť čerstvej mäty
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 štipľavá paprička
  • 1 lahôdková cibuľka
  • 50 g strúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • olivový olej Primadonna
  • šťava z ½ citróna
  • morská soľ Kania
  • mleté čierne korenie Kania

Potrebujeme

  • veľký plech, papier na pečenie, strúhadlo

POSTUP

Z fenikla odrežeme spodnú drevnatú časť a vňať, ktorú odložíme na neskôr. Zvyšnú časť nakrájame na tenké plátky a restujeme na panvici s olejom. Osolíme, okoreníme a postupne pridávame lahôdkové cibuľky nasekané na kolieska, lístky tymianu a prekrojené sušené paradajky. Po chvíli stiahneme z ohňa, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme vychladnúť.

Z lososa stiahneme kožu a nakrájame na tenké plátky.

Lístkové cesto rozvinieme a nakrájame na 8 približne rovnako veľkých štvorcov. Do stredu každého dáme kúsok lososa a feniklovej zmesi s paradajkami. Okraje štvorcov potrieme rozšľahaným vajíčkom a preložíme tak, aby nám vznikli trojuholníky. Okraje dôkladne uzatvoríme a taštičky preložíme na plech vystlaný papierom. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme lístkami tymianu. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 15 – 20 minút dozlatohneda.

Bylinková salsa

Bylinky zbavené drevnatých stoniek nasekáme nadrobno. Primiešame najemno nakrájanú papričku bez jadierok, lahôdkovú cibuľku a strúhaný parmezán. Prilejeme olej tak, aby nám vznikla hustejšia salsa. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

Servírovanie

Lososové taštičky servírujeme s bylinkovou salsou, ktorú podávame v samostatnej miske.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať