Morčacie prsia v šampiňónovej omáčke
- 600 g morčacích pŕs
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- rastlinný olej Promienna
- 200 g šampiňónov
- 50 ml vínneho destilátu Majestät
- asi 200 ml morčacieho alebo hydinového vývaru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 1 brokolica
Potrebujeme
- veľkú panvicu
Šampiňónová omáčka
Do rozpáleného hrnca nalejeme trochu oleja a pomaly na ňom dosklovita orestujeme cibuľu nasekanú najemno a cesnak nakrájaný na plátky. Očistené a umyté šampiňóny nakrájame na štvrtiny a pridáme ich do hrnca. Krátko orestujeme. Potom podlejeme vínnym destilátom. Krátko povaríme a podlejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a povaríme asi 5 minút. Potom prilejeme smotanu.
Morčacie prsia
Očistené a umyté morčacie prsia nakrájame na rezance. Okoreníme, osolíme a sprudka opečieme na veľkej panvici na rozpálenom rastlinnom oleji. Potom prilejeme šampiňónovú omáčku. Krátko povaríme, aby sa omáčka trochu zredukovala a spojila s mäsom. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a dôkladne premiešame.
Brokolica
Očistené ružičky brokolice varíme v osolenej vriacej vode asi 3 – 4 minúty. Potom ju scedíme.
Servírovanie
Na plytký tanier naložíme mäso v šampiňónovej omáčke a obložíme varenou brokolicou. Môžeme podávať s dusenou ryžou alebo zemiakovými haluškami.