Čokoládovo-višňová žemľovka
Suroviny
- 1 vianočka Confiserie Firenze
- 4 vajcia
- 200 ml plnotučného mlieka Pilos
- 1 lyžica Zlatého klasu
- 3 lyžice trstinového cukru Belbake
- 1 lyžica masla Pilos
- 100 g horkej čokolády Fin Carré
- 300 g mrazených višní
- Servírovanie:
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Potrebujeme
- tortovú formu s priemerom 19 cm
POSTUP
Vianočku nakrájame na stredne hrubé plátky.
V miske zmiešame vajcia, mlieko, Zlatý klas a 1 lyžicu trstinového cukru.
Tortovú formu vymažeme maslom.
Jednotlivé plátky vianočky namočíme z oboch strán vo vajíčkovej zmesi a uložíme na dno tortovej formy. Keď pokryjeme celé dno, namočené plátky vianočky ešte zľahka popritláčame.
80 g horkej čokolády nalámeme na menšie kúsky a rovnomerne rozdelíme po vianočkovom základe. Približne 250 g višní poukladáme na čokoládu a posypeme 1 lyžicou trstinového cukru.
Postup zopakujeme aj so zvyšnými plátkami vianočky, ktoré namočíme do vajíčkovej zmesi a poukladáme na višne. Zvyšné mlieko rovnomerne rozlejeme po druhej vrstve vianočky.
Na vrch poukladáme cca 50 g višní a 20 g horkej čokolády, ktorú jemne vtlačíme do mokrej vianočky. Nakoniec posypeme 1 lyžicou trstinového cukru. Pečieme v rúre vyhriatej na
180 °C približne 30 minút.
Servírovanie
Upečenú žemľovku podávame s vyšľahanou smotanou.