2
6
Čokoládovo-višňová žemľovka

Čokoládovo-višňová žemľovka

45 min
4 porcie

Suroviny

  • 1 vianočka Confiserie Firenze
  • 4 vajcia
  • 200 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 1 lyžica Zlatého klasu
  • 3 lyžice trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 100 g horkej čokolády Fin Carré
  • 300 g mrazených višní
  • Servírovanie:
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)

Potrebujeme

  • tortovú formu s priemerom 19 cm

POSTUP

Vianočku nakrájame na stredne hrubé plátky.

V miske zmiešame vajcia, mlieko, Zlatý klas a 1 lyžicu trstinového cukru.

Tortovú formu vymažeme maslom.

Jednotlivé plátky vianočky namočíme z oboch strán vo vajíčkovej zmesi a uložíme na dno tortovej formy. Keď pokryjeme celé dno, namočené plátky vianočky ešte zľahka popritláčame.

80 g horkej čokolády nalámeme na menšie kúsky a rovnomerne rozdelíme po vianočkovom základe. Približne 250 g višní poukladáme na čokoládu a posypeme 1 lyžicou trstinového cukru.

Postup zopakujeme aj so zvyšnými plátkami vianočky, ktoré namočíme do vajíčkovej zmesi a poukladáme na višne. Zvyšné mlieko rovnomerne rozlejeme po druhej vrstve vianočky.

Na vrch poukladáme cca 50 g višní a 20 g horkej čokolády, ktorú jemne vtlačíme do mokrej vianočky. Nakoniec posypeme 1 lyžicou trstinového cukru. Pečieme v rúre vyhriatej na

180 °C približne 30 minút.

Servírovanie

Upečenú žemľovku podávame s vyšľahanou smotanou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať