Bataty plnené pekanovými orechmi a javorovým sirupom
Suroviny
- 6 batatov
- 80 g pekanových orechov Alesto
- 60 g jemných ovsených vločiek Crownfield
- 60 g mletých mandlí Belbake
- štipka soli Belbake
- ½ lyžičky mletej škorice Kania
- 50 ml javorového sirupu Maribel (+ na servírovanie)
- 1 mangový sorbet Ballino (500 ml)
Potrebujeme
alobal, gril s pokrievkou, grilovaciu tácku, grilovacie kliešte, naberačku na zmrzlinu
POSTUP
Bataty v šupke dôkladne umyjeme, poprepichujeme vidličkou a zabalíme do alobalu. Grilujeme v zatvorenom grile približne hodinu do mäkka.
Tip: Bataty môžeme pripraviť aj v pahrebe.
V miske zmiešame nahrubo nasekané pekanové orechy, ovsené vločky, mleté mandle, štipku soli a škoricu. Zalejeme sirupom a premiešame. Mrveničku nasypeme do grilovacej tácky a grilujeme približne 10 minút dozlatista.
Tip: Ak sa mrvenička pečie príliš rýchlo, môžeme ju počas grilovania premiešať.
Servírovanie
Ugrilované mierne vychladnuté bataty pozdĺžne narežeme do tvaru loďky. Opatrne ich roztvoríme a dužinu roztlačíme vidličkou. Do vnútra nasypeme pekanovú posýpku, pridáme kopček mangového sorbetu a opäť posypeme. Na záver podľa chuti prelejeme javorovým sirupom.