1
3
Bataty plnené pekanovými orechmi a javorovým sirupom

Bataty plnené pekanovými orechmi a javorovým sirupom

1 h 10 m
6 porcií

Suroviny

  • 6 batatov
  • 80 g pekanových orechov Alesto
  • 60 g jemných ovsených vločiek Crownfield
  • 60 g mletých mandlí Belbake
  • štipka soli Belbake
  • ½ lyžičky mletej škorice Kania
  • 50 ml javorového sirupu Maribel (+ na servírovanie)
  • 1 mangový sorbet Ballino (500 ml)

Potrebujeme

alobal, gril s pokrievkou, grilovaciu tácku, grilovacie kliešte, naberačku na zmrzlinu


POSTUP

Bataty v šupke dôkladne umyjeme, poprepichujeme vidličkou a zabalíme do alobalu. Grilujeme v zatvorenom grile približne hodinu do mäkka.

Tip: Bataty môžeme pripraviť aj v pahrebe.

V miske zmiešame nahrubo nasekané pekanové orechy, ovsené vločky, mleté mandle, štipku soli a škoricu. Zalejeme sirupom a premiešame. Mrveničku nasypeme do grilovacej tácky a grilujeme približne 10 minút dozlatista.

Tip: Ak sa mrvenička pečie príliš rýchlo, môžeme ju počas grilovania premiešať.

Servírovanie

Ugrilované mierne vychladnuté bataty pozdĺžne narežeme do tvaru loďky. Opatrne ich roztvoríme a dužinu roztlačíme vidličkou. Do vnútra nasypeme pekanovú posýpku, pridáme kopček mangového sorbetu a opäť posypeme. Na záver podľa chuti prelejeme javorovým sirupom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať