Zebrový Cheesecake
Korpus
- 180 g maslových sušienok Sondey
- 1 lyžica kakaa Belbake
- 80 g zmäknutého masla
Plnka
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 500 g mascarpone Lovilio
- 250 g kyslej smotany Pilos
- 4 vajíčka
- 3 lyžice práškového cukru
Poleva
- 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 50 g bielej čokolády Fin Carré
- 80 g zmäknutého masla
- 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Potrebujeme
- sekací mixér
- tortovú formu (priemer 24 cm)
- metličku na šľahanie
- veľkú naberačku
Postup
Korpus
V sekacom mixéri rozomelieme sušienky a zmiešame ich s kakaom. Zomleté sušienky zmiešame so zmäknutým maslom. Vzniknutou zmesou vystelieme dno tortovej formy a vyrobíme aj 1 cm vysoké okraje po celom obvode tortovej formy. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Predpečený korpus necháme vychladnúť.
Plnka
Smotanu na šľahanie zohrejeme a rozdelíme na 2 časti. Polovicou zalejeme nalámanú tmavú čokoládu a druhou polovicou bielu čokoládu. Obe čokolády v miske miešame, až kým sa čokolády úplne nerozpustia. Potom ich necháme vychladnúť. Mascarpone, kyslú smotanu, vajíčka a práškový cukor metličkou zmiešame v miske. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do polovice plnky pridáme za stáleho miešania vychladnutú tmavú čokoládu a do druhej bielu čokoládu. Miešame, až kým nevzniknú hladké plnky.
Cheesecake
Na vychladnutý sušienkový korpus do stredu nalejeme 1 naberačku tmavej plnky. Do stredu tmavej plnky potom nalejeme 1 naberačku svetlej plnky. Takto postup opakujeme, až kým neminieme obe plnky. Formou trochu zatrasieme, aby sa plnka vyrovnala. Cheesecake pečieme pri teplote 170 °C približne 60 minút. Okraje majú byť zlatohnedé a stred trochu trasľavý. Hotový cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme stuhnúť do chladničky na celú noc.
Na druhý deň si pripravíme zmiešaním horúcej smotany, čokolády na varenie a masla čokoládovú polevu, ktorou vrch koláča polejeme. Na záver vrch dozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.