30
72
Zebrový Cheesecake

Zebrový Cheesecake

1 h 20 m
12 porcií

Korpus

  • 180 g maslových sušienok Sondey
  • 1 lyžica kakaa Castello
  • 80 g zmäknutého masla

Plnka

  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 250 g kyslej smotany Pilos
  • 4 vajíčka
  • 3 lyžice práškového cukru

Poleva

  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 50 g bielej čokolády Fin Carré
  • 80 g zmäknutého masla
  • 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Potrebujeme

  • sekací mixér
  • tortovú formu (priemer 24 cm)
  • metličku na šľahanie
  • veľkú naberačku

Postup

Korpus

V sekacom mixéri rozomelieme sušienky a zmiešame ich s kakaom. Zomleté sušienky zmiešame so zmäknutým maslom. Vzniknutou zmesou vystelieme dno tortovej formy a vyrobíme aj 1 cm vysoké okraje po celom obvode tortovej formy. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Predpečený korpus necháme vychladnúť.

Plnka

Smotanu na šľahanie zohrejeme a rozdelíme na 2 časti. Polovicou zalejeme nalámanú tmavú čokoládu a druhou polovicou bielu čokoládu. Obe čokolády v miske miešame, až kým sa čokolády úplne nerozpustia. Potom ich necháme vychladnúť. Mascarpone, kyslú smotanu, vajíčka a práškový cukor metličkou zmiešame v miske. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do polovice plnky pridáme za stáleho miešania vychladnutú tmavú čokoládu a do druhej bielu čokoládu. Miešame, až kým nevzniknú hladké plnky.

Cheesecake

Na vychladnutý sušienkový korpus do stredu nalejeme 1 naberačku tmavej plnky. Do stredu tmavej plnky potom nalejeme 1 naberačku svetlej plnky. Takto postup opakujeme, až kým neminieme obe plnky. Formou trochu zatrasieme, aby sa plnka vyrovnala. Cheesecake pečieme pri teplote 170 °C približne 60 minút. Okraje majú byť zlatohnedé a stred trochu trasľavý. Hotový cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme stuhnúť do chladničky na celú noc.

Na druhý deň si pripravíme zmiešaním horúcej smotany, čokolády na varenie a masla čokoládovú polevu, ktorou vrch koláča polejeme. Na záver vrch dozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    06. október 2021, 17:58

    Zdravím! Tak ja tento cheesecake robim prvykrat, ale plnka sa teda nejako nevydarila, prave som cely kolac dala do rury na tu hodinku a uvidime, co z toho vznikne, nakolko ta plnka vobec nie je taka husta ako mate vo videu vy, ale taka vodnatejsia… dufam, ze sa kolac podari, pretoze je pripraveny ako narodeninova torta 🥺🥺…

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. december 2018, 23:42

    Dobry vecer.Chystam.sa robit cheseecake pre synceka na meniny a chcela by som vediet ci na korpus musi ist maslo ako v recepte,alebo moze byt aj roztopene. Dakujem

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. august 2018, 12:16

    Vyšiel ako na obrázku. Je výborný. Odporúčam. :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. marec 2017, 11:28

    Dobrý deň. Prosím kde nakupuje tie krásne misky a doplny? ďakujem :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. júl 2016, 17:30

    Dobrý den všem, musím přidat i svoje zkušenosti s pečením tohoto dortu. Dort jsem dělala jako narozeninový a i když jsem měla strach, dopadl na výbornou a všechny přítomné přímo oslnil. Vypadal jako na obrázku. Po přečtení komentářů tady jsem odvažovala a odměřovala velmi VELMI pečlivě, náplně jsem si nalila do skleněných kádinek, perfektně se s nimi pracovalo. Doporučuji všem! P.S. A souhlasím, že i kdyby se nepovedlo "zebrování", pořád je to chuťově vynikající záležitost!

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať