29
51
Zebrový Cheesecake

Zebrový Cheesecake

1 h 20 m
12 porcií

Korpus

  • 180 g maslových sušienok Sondey
  • 1 lyžica kakaa Castello
  • 80 g zmäknutého masla

Plnka

  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 250 g kyslej smotany Pilos
  • 4 vajíčka
  • 3 lyžice práškového cukru

Poleva

  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 50 g bielej čokolády Fin Carré
  • 80 g zmäknutého masla
  • 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Potrebujeme

  • sekací mixér
  • tortovú formu (priemer 24 cm)
  • metličku na šľahanie
  • veľkú naberačku

Postup

Korpus

V sekacom mixéri rozomelieme sušienky a zmiešame ich s kakaom. Zomleté sušienky zmiešame so zmäknutým maslom. Vzniknutou zmesou vystelieme dno tortovej formy a vyrobíme aj 1 cm vysoké okraje po celom obvode tortovej formy. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Predpečený korpus necháme vychladnúť.

Plnka

Smotanu na šľahanie zohrejeme a rozdelíme na 2 časti. Polovicou zalejeme nalámanú tmavú čokoládu a druhou polovicou bielu čokoládu. Obe čokolády v miske miešame, až kým sa čokolády úplne nerozpustia. Potom ich necháme vychladnúť. Mascarpone, kyslú smotanu, vajíčka a práškový cukor metličkou zmiešame v miske. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do polovice plnky pridáme za stáleho miešania vychladnutú tmavú čokoládu a do druhej bielu čokoládu. Miešame, až kým nevzniknú hladké plnky.

Cheesecake

Na vychladnutý sušienkový korpus do stredu nalejeme 1 naberačku tmavej plnky. Do stredu tmavej plnky potom nalejeme 1 naberačku svetlej plnky. Takto postup opakujeme, až kým neminieme obe plnky. Formou trochu zatrasieme, aby sa plnka vyrovnala. Cheesecake pečieme pri teplote 170 °C približne 60 minút. Okraje majú byť zlatohnedé a stred trochu trasľavý. Hotový cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme stuhnúť do chladničky na celú noc.

Na druhý deň si pripravíme zmiešaním horúcej smotany, čokolády na varenie a masla čokoládovú polevu, ktorou vrch koláča polejeme. Na záver vrch dozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    21. december 2018, 23:42

    Dobry vecer.Chystam.sa robit cheseecake pre synceka na meniny a chcela by som vediet ci na korpus musi ist maslo ako v recepte,alebo moze byt aj roztopene. Dakujem

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. august 2018, 12:16

    Vyšiel ako na obrázku. Je výborný. Odporúčam. :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. marec 2017, 11:28

    Dobrý deň. Prosím kde nakupuje tie krásne misky a doplny? ďakujem :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. júl 2016, 17:30

    Dobrý den všem, musím přidat i svoje zkušenosti s pečením tohoto dortu. Dort jsem dělala jako narozeninový a i když jsem měla strach, dopadl na výbornou a všechny přítomné přímo oslnil. Vypadal jako na obrázku. Po přečtení komentářů tady jsem odvažovala a odměřovala velmi VELMI pečlivě, náplně jsem si nalila do skleněných kádinek, perfektně se s nimi pracovalo. Doporučuji všem! P.S. A souhlasím, že i kdyby se nepovedlo "zebrování", pořád je to chuťově vynikající záležitost!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. marec 2016, 11:07

    Koláčik sa mi krásne upiekol aj vzor sa podaril, aj chuťovo bol výborný. No nepiekla som ho 60 min ale 90 min čo spôsobili, že okraje sa krásne stočili a nadvihli. :)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info