1
2
Crème brûlée s kokosovými sušienkami

Crème brûlée s kokosovými sušienkami

1 h 30 m
6 porcií

Crème brûlée

  • 6 žĺtkov
  • 60 g kryštálového cukru Castello
  • 1 vanilkový struk Belbake
  • 200 ml mlieka Pilos
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Kokosové sušienky

  • 65 g strúhaného kokosu Belbake
  • 130 g hladkej múky Castello
  • 65 g práškového cukru
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 130 g studeného masla Pilos
  • 2 žĺtky

Na ozdobenie

  • drobné ovocie
  • 80 g mascarpone Lovilio

Postup

POTREBUJEME

  • metličku na šľahanie
  • sitko
  • keramické misky na crème brûlée
  • hlboký plech
  • mixér s nadstavcom lopatka a metlička
  • potravinovú fóliu
  • valček
  • formičku na vykrajovanie
  • papier na pečenie
  • cukrársku flambovaciu pištoľ

Crème brûlée

Žĺtky ručne vymiešame s polovicou cukru. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a opatrne z neho vyškriabeme zrniečka. Tie zmiešame s druhou polovicou cukru, ktorú nasypeme do kastróla. Prilejeme mlieko a smotanu a zohrievame, kým sa cukor rozpustí. Keď zmes skoro vrie, stiahneme ju z ohňa a trochu smotany prilejeme k žĺtkom s cukrom, aby sa teploty oboch zmesí vyrovnali. Potom žĺtkovú zmes primiešame k zvyšnej smotane.

TIP: Tento krok je dôležitý, aby sa vajíčka nezrazili.

Precedíme, aby sme sa zbavili prípadných stôp vajíčok a nalejeme do keramických misiek. Misky uložíme do hlbokého plechu, do ktorého nalejeme vriacu vodu do dvoch tretín výšky misiek. Pečieme približne 45 minút pri teplote 120 °C.

TIP: Crème brûlée je citlivé na vysoké teploty - môže sa zraziť. Je lepšie začať piecť pri nižšej teplote a radšej dlhšie. Mali by ste zistiť, ako pečie vaša rúra, dá sa piecť pri 120 – 160 °C.

Upečené crème brûlée má tuhé kraje a vnútro je ešte trochu trasľavé. Necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom stuhnúť v chladničke.

Kokosové sušienky

Všetky suché ingrediencie nasypeme do misky, pridáme studené maslo nakrájané na malé kocky a vymiešame mrveničku. Potom pridáme žĺtky a miešame, kým sa cesto spojí. Ak je cesto príliš suché, môžeme po lyžičkách pridávať studenú vodu. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odstáť v chladničke aspoň 1 hodinu.

TIP: Cesto nemiešame dlho, aby boli sušienky po upečení krehké.

Odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm a vykrajujeme z neho sušienky. Pečieme ich do zlatista na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 °C približne 10 minút.

Servírovanie

Tesne pred podávaním crème brûlée na povrchu posypeme kryštálovým cukrom, ktorý  skaramelizujeme cukrárskou pištoľou. Dozdobíme vyšľahaným mascarpone a drobným ovocím. Podávame s kokosovou sušienkou.

TIP: Ak nemáme plynovú pištoľ, dáme crème brûlée zapiecť do rúry na funkcii gril pri vysokej teplote.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info