0
13
Perníkový cheesecake

Perníkový cheesecake

2 h 30 m
16 porcií

Suroviny 

Korpus

  • 200 g maslových sušienok Sondey
  • 80 g masla Pilos
  • 10 g perníkového korenia
  • 10 g kakaa Belbake


Krém

  • 300 g bielej čokolády Fin Carré
  • 600 g nátierky z čerstvého syra Milbona
  • 400 g kyslej smotany Pilos
  • 3 vajcia
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 20 g perníkového korenia


Poleva

  • 300 g sušienkovej nátierky Favorina


Ozdoba

  • 8 perníkov Tastino

Čas tuhnutia: ideálne do ďalšieho dňa


Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom lopatka, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 24 cm


POSTUP

Maslové sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopením maslom, perníkovým korením a kakaom. Korpus utlačíme na dno a boky formy. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Nátierku z čerstvého syra rozmiešame s kyslou smotanou, vajcami, kukuričným škrobom a perníkovým korením. Prilejeme vlažnú čokoládu a opäť premiešame.

Krém nanesieme na korpus a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 30 minút. Cheesecake necháme vychladnúť a stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.

Sušienkovú nátierku zohrejeme a nalejeme ju na stuhnutý cheesecake, ozdobíme lístkami mäty a podávame.



Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať