Perníkový cheesecake
Suroviny
Korpus
- 200 g maslových sušienok Sondey
- 80 g masla Pilos
- 10 g perníkového korenia
- 10 g kakaa Belbake
Krém
- 300 g bielej čokolády Fin Carré
- 600 g nátierky z čerstvého syra Milbona
- 400 g kyslej smotany Pilos
- 3 vajcia
- 20 g kukuričného škrobu
- 20 g perníkového korenia
Poleva
- 300 g sušienkovej nátierky Favorina
Ozdoba
- 8 perníkov Tastino
Čas tuhnutia: ideálne do ďalšieho dňa
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 24 cm
POSTUP
Maslové sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopením maslom, perníkovým korením a kakaom. Korpus utlačíme na dno a boky formy. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Nátierku z čerstvého syra rozmiešame s kyslou smotanou, vajcami, kukuričným škrobom a perníkovým korením. Prilejeme vlažnú čokoládu a opäť premiešame.
Krém nanesieme na korpus a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 30 minút. Cheesecake necháme vychladnúť a stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Sušienkovú nátierku zohrejeme a nalejeme ju na stuhnutý cheesecake, ozdobíme lístkami mäty a podávame.