Vafle s broskyňami a kokosom
- 6 vajíčok
- 60 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 2 lyžice mlieka Pilos
- 60 g masla Pilos
- 1 limetka
- štipka soli Belbake
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- 125 g hladkej múky Belbake
- 475 g broskýň z konzervy Freshona
- 4 lyžice strúhaného kokosu Belbake
- rastlinný olej Promienna
- 8 – 10 guľôčok vanilkovej zmrzliny Gelatelli
POSTUP
POTREBUJEME
- vafľovač
- strúhadlo
Cesto
Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Smotanu a mlieko zohrejeme.
Maslo vymiešame s nastrúhanou limetkovou kôrou, soľou a cukrom do peny. Za stáleho miešania pridáme žĺtky, múku, limetkovú šťavu a zohriatu smotanu s mliekom. Opatrne primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Necháme 30 minút odpočívať.
Broskyne
Broskyne scedíme a nakrájame na plátky. Strúhaný kokos opečieme na panvici bez použitia tuku. Necháme vychladnúť a potom ním posypeme nakrájané broskyne.
Vafle
Odpočinuté cesto premiešame a nalievame po naberačkách do stredu rozohriateho vafľovača (nerozlievame až ku krajom), ktorý sme potreli olejom. Pečieme dozlatista.
Hotové vafle podávame s kokosovými broskyňami a vanilkovou zmrzlinou.