Vafle s broskyňami a kokosom
- 6 vajíčok
 - 60 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
 - 2 lyžice mlieka Pilos
 - 60 g masla Pilos
 - 1 limetka
 - štipka soli Belbake
 - 80 g kryštálového cukru Belbake
 - 125 g hladkej múky Belbake
 - 475 g broskýň z konzervy Freshona
 - 4 lyžice strúhaného kokosu Belbake
 - rastlinný olej Promienna
 - 8 – 10 guľôčok vanilkovej zmrzliny Gelatelli
 
POSTUP
POTREBUJEME
- vafľovač
 - strúhadlo
 
Cesto
Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Smotanu a mlieko zohrejeme.
Maslo vymiešame s nastrúhanou limetkovou kôrou, soľou a cukrom do peny. Za stáleho miešania pridáme žĺtky, múku, limetkovú šťavu a zohriatu smotanu s mliekom. Opatrne primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Necháme 30 minút odpočívať.
Broskyne
Broskyne scedíme a nakrájame na plátky. Strúhaný kokos opečieme na panvici bez použitia tuku. Necháme vychladnúť a potom ním posypeme nakrájané broskyne.
Vafle
Odpočinuté cesto premiešame a nalievame po naberačkách do stredu rozohriateho vafľovača (nerozlievame až ku krajom), ktorý sme potreli olejom. Pečieme dozlatista.
Hotové vafle podávame s kokosovými broskyňami a vanilkovou zmrzlinou.
                





 LIDL