28
231
Špagety s omáčkou Bolognese

Špagety s omáčkou Bolognese

3 h 0 m
4 porcie
  • 500 g špagiet
  • 150 g paradajok
  • 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
  • olivový olej Italiamo
  • 50 g cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 5 guľôčok celého čierneho korenia Mikado
  • 5 guľôčok nového korenia Mikado
  • 400 g mletého mäsa
  • 50 g paradajkového pretlaku Mikado
  • 200 ml suchého červeného vína
  • soľ Belbake
  • 1 l hovädzieho alebo kuracieho vývaru
  • syr Grana Padano Lovilio na posypanie
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Potrebujeme

  • plátno
  • niť
  • sitko

Omáčka Bolognese

V hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu.

Medzitým najemno nakrájame cibuľu a pridáme restovať k zelenine. Ďalej pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme. Do plátna zabalíme divoké korenie (bobkový list, guľôčky celého čierneho korenia a nového korenia), trochu rozpučíme a zviažeme niťou. K orestovanej zelenine pridáme mleté mäso, dôkladne premiešame a ďalej restujeme. Pridáme paradajkový pretlak a na väčšie kocky nakrájané olúpané paradajky. Podlejeme červeným vínom a pridáme pripravený balíček s korením. Osolíme a varíme asi 5 – 8 minút, aby sa víno zredukovalo. Potom zmes podlejeme časťou vývaru. Za občasného miešania a podlievania vývarom varíme omáčku asi 2 hodiny. Na záver vyberieme balíček s korením.

Špagety

Špagety varíme 7 – 8 minút v osolenej vriacej vode a potom ich precedíme cez sitko. Na rozohriatu panvicu dáme časť omáčky a časť uvarených špagiet. Dobre premiešame.

Servírovanie

Špagety preložíme z panvice do hlbokého taniera, pokvapkáme ich olivovým olejom, posypeme nastrúhaným syrom Grana Padano, trochu okoreníme a ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    03. december 2024, 14:58

    Ďakujeme za super obed. Ja som pridala trošku cukru a bolo to mňam :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. november 2024, 09:07

    Perfektný

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. september 2024, 19:06

    Jasné, zrozumiteľné. A navyše od sympatického chlapa.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. jún 2024, 13:02

    Recept o.k.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. máj 2024, 14:45

    Ja ich robím v tlakovom za 30 min hotové

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať