Rump steak na grile so šalátom a s vlašskými orechmi
Suroviny
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- 400 g rump steaku
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 zväzok reďkoviek
- 1 uhorka
- 1 červená cibuľa
- 1 lyžica medu
- šťava z ½ limetky
- 1 hrsť šalátu mix
- 1 hrsť čerstvých byliniek (mäta, koriander)
Potrebujeme
- gril, kliešte na gril, alobal
POSTUP
Orechy orestujeme na suchej panvici.
Mäso očistíme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Grilujeme z oboch strán dozlatohneda. Potom stiahneme z grilu a prikryjeme alobalom.
V mise zmiešame nakrájané reďkovky. Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme. Pomocou lyžice z nej vydlabeme jadierka a nakrájame ju na menšie kúsky. Pridáme ju do misy spolu s na lupienky nasekanou cibuľou. Osolíme, okoreníme a polejeme trochou dresingu, ktorý sme pripravili z medu, limetkovej šťavy, soli, korenia a oleja.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme šalát, na ktorý uložíme rump steak nakrájaný na tenké plátky, ktoré v reze osolíme a okoreníme. Prejeme dresingom a dozdobíme lístkami mäty a koriandra.