Špecle so Schwarzwaldskou šunkou
- 100 g Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection (plátky)
- 500 g chladených špeclí Combino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžica masla
- 4 lahôdkové cibuľky
- 1 lyžička rasce Kania
- 300 g kyslej kapusty Chira
- 100 ml suchého bieleho vína
Potrebujeme
- veľkú panvicu
- sitko
Postup
Špecle krátko povaríme vo vriacej osolenej vode (1 – 2 minúty). Na rozpálenú panvicu nalejeme olivový olej a pridáme maslo. Keď sa maslo rozpustí, pridáme na pásiky nakrájanú Schwarzwaldskú šunku a krátko opečieme. Pridáme bielu časť lahôdkovej cibuľky nakrájanej na tenké kolieska a lyžičku rasce. Opečieme dozlatista. Potom pridáme scedenú kyslú kapustu, osolíme, okoreníme a restujeme do zlatohneda. Podlejeme suchým bielym vínom a ešte krátko podusíme. Pridáme horúce scedené špecle a dôkladne premiešame.
Servírovanie
Pred podávaním posypeme nasekanou vňaťou lahôdkovej cibuľky.