
Dvojfarebná panna cotta s lesným ovocím
Suroviny
Panna cotta
- 6 plátkov želatíny
- 750 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 80 g kryštálového cukru Belbake
Poleva
- 700 g mrazeného bobuľovitého ovocia
- 80 g kryštálového cukru Belbake
Ozdoba
- 50 g bielej čokolády Fin Carré
Potrebujeme
- sitko, škrabku
POSTUP
Pripravíme si preložku na vajcia alebo nádobu tak, aby sme do nej mohli šikmo poukladať poháre. Ak takú nemáme, môžeme panna cottu chladiť aj v rovnej polohe.
Panna cotta
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať podľa návodu na obale. Smotanu nalejeme do kastróla, prisypeme cukor a zohrejeme. Dávame pozor, smotana nesmie vrieť. V zohriatej smotane rozmiešame napučanú vyžmýkanú želatínu. Zmes príliš nešľaháme, aby sa nezačala tvoriť pena. Potom ju precedíme a do každého nahnutého pohára opatrne nalejeme 130 ml. Necháme najprv vychladnúť pri izbovej teplote a potom pár hodín stuhnúť v chladničke.
Poleva
Pred podávaním ovocie zmiešame s cukrom a varíme, kým nám vznikne hustá poleva, ktorú necháme dôkladne vychladnúť.
Polevu nalejeme na stuhnuté panna cotty a dozdobíme hoblinkami čokolády.