0
14
Dvojfarebná panna cotta s lesným ovocím

Dvojfarebná panna cotta s lesným ovocím

1 h 0 m
6 porcií

Suroviny

Panna cotta

  • 6 plátkov želatíny
  • 750 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 80 g kryštálového cukru Belbake


Poleva

  • 700 g mrazeného bobuľovitého ovocia
  • 80 g kryštálového cukru Belbake


Ozdoba

  • 50 g bielej čokolády Fin Carré

Potrebujeme

  • sitko, škrabku

POSTUP

Pripravíme si preložku na vajcia alebo nádobu tak, aby sme do nej mohli šikmo poukladať poháre. Ak takú nemáme, môžeme panna cottu chladiť aj v rovnej polohe.

Panna cotta

Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať podľa návodu na obale. Smotanu nalejeme do kastróla, prisypeme cukor a zohrejeme. Dávame pozor, smotana nesmie vrieť. V zohriatej smotane rozmiešame napučanú vyžmýkanú želatínu. Zmes príliš nešľaháme, aby sa nezačala tvoriť pena. Potom ju precedíme a do každého nahnutého pohára opatrne nalejeme 130 ml. Necháme najprv vychladnúť pri izbovej teplote a potom pár hodín stuhnúť v chladničke.

Poleva

Pred podávaním ovocie zmiešame s cukrom a varíme, kým nám vznikne hustá poleva, ktorú necháme dôkladne vychladnúť.

Polevu nalejeme na stuhnuté panna cotty a dozdobíme hoblinkami čokolády.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať