Tvarohovo-ovocná torta
Korpus
- 4 vajíčka
- 250 g lieskovo-orieškového krému Choconussa
- 3 lyžice polohrubej múky Belbake
- 4 lyžice malinového džemu Maribel
Tvarohový krém
- 250 g jemného tvarohu Pilos
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Na ozdobenie
- 300 g čerstvého drobného ovocia (maliny, čučoriedky, egreše, ríbezle)
Potrebujeme
- šľahací mixér
- metličku na šľahanie
- tortovú formu s priemerom 24 cm
- papier na pečenie
Postup
Korpus
Celé vajíčka vyšľaháme mixérom do peny. Potom pridáme lieskovo-orieškový krém a zmes premiešame pri nízkych otáčkach. Nakoniec ručne primiešame múku. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 až 40 minút.
Tvarohový krém
V miske zmiešame smotanu na šľahanie s jemným tvarohom. Mixérom vyšľaháme suroviny na hladký krém.
Tvarohovo-ovocná torta
Na vychladnuté cesto rovnomerne natrieme hrubšiu vrstvu malinového džemu a tvarohový krém. Tortu dozdobíme drobným ovocím.
Trik
Papier na pečenie „prilepíte“ na dno tortovej formy pomocou niekoľkých kvapiek vody.