11
43
Tvarohovo-ovocná torta

Tvarohovo-ovocná torta

50 min
10 porcií

Korpus

  • 4 vajíčka
  • 250 g lieskovo-orieškového krému Choconussa
  • 3 lyžice polohrubej múky Castello
  • 4 lyžice malinového džemu Maribel

Tvarohový krém

  • 250 g jemného tvarohu Pilos
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Na ozdobenie

  • 300 g čerstvého drobného ovocia (maliny, čučoriedky, egreše, ríbezle)

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • metličku na šľahanie
  • tortovú formu s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie

Postup

Korpus

Celé vajíčka vyšľaháme mixérom do peny. Potom pridáme lieskovo-orieškový krém a zmes premiešame pri nízkych otáčkach. Nakoniec ručne primiešame múku. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 až 40 minút.

Tvarohový krém

V miske zmiešame smotanu na šľahanie s jemným tvarohom. Mixérom vyšľaháme suroviny na hladký krém.

Tvarohovo-ovocná torta

Na vychladnuté cesto rovnomerne natrieme hrubšiu vrstvu malinového džemu a tvarohový krém. Tortu dozdobíme drobným ovocím.

Trik

Papier na pečenie „prilepíte“ na dno tortovej formy pomocou niekoľkých kvapiek vody.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. august 2019, 12:09

    aj ja som vyberala z rury skorej ale inak som sla podla receptu a torta chuti ;) je svieza, sladka ale nie moc proste tak akurat vsetko - perfektná a nenáročná hlavne :) žienky ako ste ju krájali cez ovocie aby sa vám neroztekalo po torte ? mne sa to hrozne rozmočilo

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      01. august 2019, 23:51

      jedine co treba je ostry noz - ja mam tento dellinger.cz/cs/sushi-series/54-nuz-yanagiba-95-240mm-dellinger-sushi-professional-damascus-8594195880490.html a kraja to ovocie, korpus aj bielkový bez pukania hladko a nevyteka stava von

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. máj 2019, 22:14

    Piekla som podľa receptu a musela som vybrať skôr pretože cesto bolo až moc tuhé 😁 ale inak je koláč super

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. október 2015, 17:59

    koláč som piekla už dva krát, prvý krát s múkou bol super, ale na druhý krát bez múky mi praskol korpus a celý sa ako keby zvlnil :(

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. september 2015, 19:01

    Koláč bol super ja som pridala trošku medu a na ozdobenie some ešte pridala mätu

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. august 2015, 11:08

    Výborná včera som piekla a podarila sa. Použila som iba ríbezle a tak som tvarohový krém aj osladila.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info