Banánové lievance s javorovým sirupom
- 200 g hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 40 g vanilínového cukru
- 250 ml mlieka Pilos
- 2 vajíčka
- 2 banány
- rastlinný olej Promienna na pečenie
- javorový sirup McEnnedy
Postup
Vo väčšej mise zmiešame múku s kypriacim práškom a cukrom. V druhej miske zmiešame mlieko s vajíčkami. Tekutú zmes prilejeme k sypkým prísadám a vymiešame hladké cesto.
Na panvicu s rozpáleným olejom nalejeme trochu cesta. Na cesto uložíme ošúpané banány nakrájané na kolieska a zalejeme opäť trochou cesta. Lievance pečieme z oboch strán dozlatista.
Servírovanie
Lievance môžeme uložiť na seba a kým sú ešte teplé, polejeme ich javorovým sirupom.