Grilované ciabatty s mozzarellou a marinovanou paprikou
- 125 g mozzarelly Lovilio
- 3 farebné papriky (červené a žlté)
- 2 ciabatty
- 2 lyžice bieleho vínneho octu Acentino
- olivový olej
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 1 hrsť rukoly
- niekoľko kvapiek šťavy z citróna
- syr Grana Padano na posypanie
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
- grilovaciu panvicu
- potravinovú fóliu
POSTUP
Papriky umyjeme, osušíme a poukladáme do zapekacej misy, ktorú vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme približne 30 minút, kým paprika celá nesčernie, aby sme si uľahčili šúpanie kože. Keď sú papriky upečené, ešte horúce ich vložíme do misy, ktorú prikryjeme potravinovou fóliou a papriky necháme spariť (asi na 5 minút).
Medzitým si pripravíme ciabatty. Na grilovacej panvici necháme rozohriať trochu olivového oleja. Ciabatty prekrojíme pozdĺžne na polovice a potom každý kus ešte po šírke na polovice, čiže nám z jednej ciabatty vzniknú 4 kúsky. Položíme ich na rozohriaty olej kôrkou nahor a opečieme dochrumkava. Ciabatty stačí opekať iba z jednej strany. Po opečení potrieme každý kúsok strúčikom cesnaku.
Ešte teplé sparené papriky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na pásiky. Vložíme ich do misy a pridáme 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžice vínneho octu, 2 roztlačené strúčiky cesnaku a natrhané lístky mäty. Ochutíme čerstvo namletým čiernym korením a morskou soľou.
Na ciabatty navrstvíme marinované papriky, na ne poukladáme mozzarellu, ktorú natrháme na menšie kúsky a ochutíme trochou olivového oleja, morskou soľou a mletým čiernym korením.
Ciabatty ozdobíme lístkami rukoly ochutenej niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, olivového oleja, troškou soli a mletého čierneho korenia.
SERVÍROVANIE
Pred podávaním posypeme ciabatty hoblinkami syra Grana Padano.