Tekvicové lievance z acidofilného mlieka s karamelom
Začnite tekvicovú sezónu so sladkými, tekvicovými lievancami z acidofilného mlieka a s karamelom. Veronika však nepiekla sama.
S Marcelom vytvorili kuchársky dream team.
Suroviny
- ½ hokkaido tekvice
Karamel
- 30 ml vody
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- štipka soli Kania
- 60 g masla Pilos
- 50 g tekvicového pyré
Lievance
- 300 g hladkej múky Belbkae
- 80 g trstinového cukru Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- ½ lyžičky mletej škorice Kania
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 200 g tekvicového pyré
- 380 ml acidofilného mlieka Pilos
- 1 vajce
Ešte budeme potrebovať
- 50 g prepusteného masla Pilos
Potrebujeme
plech na pečenie, papier na pečenie, tyčový mixér, panvicu
POSTUP
Hokkaido tekvicu nakrájame na malé kocky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút dozlatista. Po vychladnutí ju rozmixujeme na pyré.
Karamel
Cukor zmiešame s vodou. Postupne prilievame smotanu na šľahanie a štipku soli. Po vychladnutí pridáme maslo a na záver tekvicové pyré.
Lievance
V jednej mise zmiešame sypké suroviny. V druhej mise zmiešame tekuté suroviny. Všetko spolu premiešame a na panvici s prepusteným maslom opekáme lievance dozlatista.
Servírovanie
Lievance prelejeme karamelom a ozdobíme kúskami opečenej tekvice.