Grilované hovädzie rolky so špargľou a bryndzou
Suroviny
Hovädzie rolky
- 700 g hovädzieho stehna
- 1 zväzok zelenej špargle
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 ks štipľavej papričky
- 150 g plnotučnej bryndze Slovenskô
- ½ citróna
- 1 hrsť čerstvého tymianu
- 30 g masla Pilos
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Šalát
- 4 ks lahôdkovej cibuľky
- 200 g cherry paradajok (mix)
- 1 ks štipľavej papričky
- 100 g listového šalátu
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- ½ citróna
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
kastról, škrabku, potravinársku fóliu, tĺčik na mäso, špáradlá, grilovaciu panvicu, alobal
POSTUP
Hovädzie rolky
Zo špargle odkrojíme spodné časti a dočistíme ju škrabkou asi do ½ dĺžky (hlavičky nešúpeme). Krátko ju oblanšírujeme – povaríme 2 – 3 minúty vo vriacej osolenej vode.
Hovädzie stehno nakrájame na tenké plátky a pod fóliou naklepeme. Osolíme a okoreníme.
Tip: Špičkou noža prekrojte blany na mäse, aby sa počas pečenia nesťahovalo.
Cesnakom nasekaným nadrobno posypeme plátky mäsa a dôkladne ho doň vtlačíme. Posypeme kúskami čerstvého tymianu a nadrobno nakrájanou štipľavou papričkou zbavenou jadierok. Plátky mäsa potrieme bryndzou a na stred položíme na polovice prekrojenú špargľu. Zrolujeme a uzatvoríme špáradlami. Mäsové rolky opekáme na rozpálenej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Na záver pridáme maslo a rolky pokvapkáme citrónovou šťavou. Panvicu zakryjeme alobalom a necháme pár minút postáť.
Tip: Hovädzie rolky sú skvelé aj na gril.
Šalát
V miske zmiešame na polovice prekrojené cherry paradajky, nakrájanú lahôdkovú cibuľku, štipľavú papričku zbavenú jadierok aj čerstvú bazalku. Väčšie šalátové listy opatrne prekrojíme a primiešame k ostatnej zelenine. Ochutíme soľou a korením a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Zľahka premiešame.
Servírovanie
Z roliek odstránime špáradlá a servírujeme ich so šalátom. Celé jedlo môžeme na záver ešte raz pokvapkať citrónovou šťavou.