1
9
Grilované hovädzie rolky so špargľou a bryndzou

Grilované hovädzie rolky so špargľou a bryndzou

45 min
4 porcie

Suroviny

Hovädzie rolky

  • 700 g hovädzieho stehna
  • 1 zväzok zelenej špargle
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ks štipľavej papričky
  • 150 g plnotučnej bryndze Slovenskô
  • ½ citróna
  • 1 hrsť čerstvého tymianu
  • 30 g masla Pilos
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania


Šalát

  • 4 ks lahôdkovej cibuľky
  • 200 g cherry paradajok (mix)
  • 1 ks štipľavej papričky
  • 100 g listového šalátu
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • ½ citróna
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

Potrebujeme

kastról, škrabku, potravinársku fóliu, tĺčik na mäso, špáradlá, grilovaciu panvicu, alobal


POSTUP

Hovädzie rolky

Zo špargle odkrojíme spodné časti a dočistíme ju škrabkou asi do ½ dĺžky (hlavičky nešúpeme). Krátko ju oblanšírujeme – povaríme 2 – 3 minúty vo vriacej osolenej vode.

Hovädzie stehno nakrájame na tenké plátky a pod fóliou naklepeme. Osolíme a okoreníme.

Tip: Špičkou noža prekrojte blany na mäse, aby sa počas pečenia nesťahovalo.

Cesnakom nasekaným nadrobno posypeme plátky mäsa a dôkladne ho doň vtlačíme. Posypeme kúskami čerstvého tymianu a nadrobno nakrájanou štipľavou papričkou zbavenou jadierok. Plátky mäsa potrieme bryndzou a na stred položíme na polovice prekrojenú špargľu. Zrolujeme a uzatvoríme špáradlami. Mäsové rolky opekáme na rozpálenej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Na záver pridáme maslo a rolky pokvapkáme citrónovou šťavou. Panvicu zakryjeme alobalom a necháme pár minút postáť.

Tip: Hovädzie rolky sú skvelé aj na gril. 

Šalát

V miske zmiešame na polovice prekrojené cherry paradajky, nakrájanú lahôdkovú cibuľku, štipľavú papričku zbavenú jadierok aj čerstvú bazalku. Väčšie šalátové listy opatrne prekrojíme a primiešame k ostatnej zelenine. Ochutíme soľou a korením a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Zľahka premiešame.

Servírovanie

Z roliek odstránime špáradlá a servírujeme ich so šalátom. Celé jedlo môžeme na záver ešte raz pokvapkať citrónovou šťavou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    10. jún 2021, 06:37

    hlavne pouzivaj zdrobneniny(papricka,jadierka,kavicka,bukvicka z bratislavi)

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      04. apríl 2022, 21:50

      Pán je latentný homosexuál?

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať