Grilované kuracie krídla s baklažánom a paradajkami
Suroviny
- 1 kg kuracích krídel
- 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
- 1 citrón
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 3 štipľavé papričky
- olivový olej Primadonna
- 2 baklažány
- 1 hrsť mandľových plátkov Belbake
- 4 lahôdkové cibuľky
- 500 g cherry paradajok
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 hrsť hoblín parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
Potrebujeme
- strúhadlo, gril, panvicu vhodnú na gril
POSTUP
Krídla preložíme do väčšej misy a posypeme paprikou, citrónovou kôrou, dvomi nastrúhanými strúčikmi cesnaku, zázvorom, soľou a korením. Jednu papričku zbavíme jadierok, nasekáme nadrobno a prihodíme k mäsu. Prilejeme olej a šťavu z polovice citróna. Dôkladne premiešame a marinujeme v chladničke ideálne cez noc.
Baklažány nakrájame na väčšie kusy, osolíme a necháme asi 10 minút „vypotiť“ ‒ tak ich zbavíme horkosti.
Mandle opekáme na suchej panvici.
Dve papričky nasekáme najemno a dva strúčiky cesnaku na plátky. Baklažán osušíme a biele časti lahôdkových cibuliek pozdĺžne prekrojíme.
Grilovaciu mriežku potrieme olejom a krídla s baklažánom a cibuľkou za občasného obracania grilujeme dozlatohneda. Zeleninu okoreníme, pokvapkáme olejom a cibuľku aj osolíme.
Na panvicu k mandliam prihodíme najprv papričky s cesnakom a potom aj paradajky. Pridáme soľ, korenie a olej.
Ugrilovanú zeleninu prihodíme do panvice, podľa potreby dochutíme, pokvapkáme olejom, šťavou z polovice citróna a posypeme nasekanou bazalkou.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme ugrilovanú zeleninu s krídlami a posypeme hoblinami parmezánu.