Hovädzí mletý rezeň s uhorkovým šalátom a pučenými zemiakmi
Suroviny
Mleté rezne
- 1 kg hovädzieho mletého mäsa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrsť čerstvej pažítky
- 75 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovillio
- 3 vajcia
- hladká múka Belbake (na obaľovanie)
- strúhanka Belbake (na obaľovanie)
- rastlinný olej Vita D´or (na vyprážanie)
Pučené zemiaky
- 1 kg zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 cibuľa
Uhorkový šalát
- 1 uhorka
- 1 lahôdková cibuľka
- 2 stonky stonkového zeleru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna Primadonna
- šťava z ½ citróna
- čerstvá mäta
Servírovanie
- 2 lahôdkové cibuľky
Potrebujeme
- strúhadlo, papierové utierky, sitko, pučidlo na zemiaky
POSTUP
Mleté rezne
Vo väčšej miske zmiešame mäso, soľ, korenie, najemno nasekanú pažítku, strúhaný parmezán a jedno vajce. Zo zmesi tvarujeme rezne, ktoré obalíme v trojobale – najprv v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach so štipkou soli a nakoniec v strúhanke. Rezne vyprážame v rozpálenom rastlinnom oleji z obidvoch strán. Potom ich preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Pučené zemiaky
Očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka.
V panvici zohrejeme olivový olej spolu s maslom, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, soľ a restujeme dozlatista. Hotovú ju preložíme do uvarených a precedených zemiakov a popučíme.
Uhorkový šalát
V miske zmiešame ošúpanú uhorku nakrájanú na rezance, lahôdkovú cibuľku a vnútorné jemnejšie stonky zeleru nadrobno, soľ, korenie, olivový olej, citrónovú šťavu a na menšie kúsky nakrájané lístky mäty.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu zemiakov, rezeň a svieži uhorkový šalát. Dozdobíme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.