10
116
Rizoto so syrom Grana Padano a sušenými paradajkami

Rizoto so syrom Grana Padano a sušenými paradajkami

40 min
4 porcie
  • 200 g ryže Arborio Italiamo
  • 40 g syra Grana Padano Lovilio vcelku
  • 50 g cibule
  • olivový olej Italiamo
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • morská soľ
  • asi 500 ml hydinového vývaru
  • 30 g studeného masla
  • 50 g sušených paradajok v oleji Baresa
  • čerstvá bazalka na ozdobenie
  • 100 g rukoly

Potrebujeme

  • strúhadlo

Rizoto

Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme v hrnci na olivovom oleji na miernom ohni dosklovita. Pridáme neumytú ryžu, ktorú restujeme asi 1 minútu a potom podlejeme suchým bielym vínom. Necháme chvíľu povariť, aby sa víno zredukovalo. Osolíme a postupne podlievame vývarom tak, aby bola ryža iba trochu zaliata. Varíme „al dente“, teda nie úplne domäkka, asi 18 – 20 minút na miernom plameni. Potom rizoto zjemníme studeným maslom a dochutíme nastrúhaným syrom Grana Padano (asi 30 g). Dôkladne premiešame. Rizoto by malo mať krémovú konzistenciu, ale nemalo by byť vodové.

Servírovanie

Rizoto servírujeme do hlbokého taniera. Ozdobíme ho kúskami sušených paradajok, lístkami čerstvej bazalky a rukolou. Pred podávaním posypeme hoblinkami syra Grana Padano a pokvapkáme olivovým olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať