Kuracie prsia so zemiakmi a špenátom
- 600 g kuracích pŕs
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
- 5 menších paradajok
- čerstvá bazalka
- petržlenová vňať
- 600 g uvarených zemiakov
- 1 červená cibuľa
- 100 g čerstvého špenátu
- 100 ml mlieka Pilos
- 50 g olivového oleja Primadonna
- 100 g čerstvého kozieho syra Chêne d´Argent
- 2 lahôdkové cibuľky
Postup
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
Umyté a osušené kuracie prsia osolíme a okoreníme. Opečieme ich na rozohriatej panvici s olejom z oboch strán. Na záver k nim pridáme natrhaná bazalku a petržlenovú vňať. Aj s výpekom ich preložíme do zapekacej misy. Pridáme k nim na polovice nakrájané paradajky, ochutíme soľou, korením a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C približne 10 – 15 minút.
Zemiaky očistíme a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Potom ich scedíme a roztlačíme. K roztlačeným zemiakom postupne pridáme najemno nakrájanú červenú cibuľu, lístky špenátu, mlieko, olivový olej, kozí syr a na kolieska nakrájanú zelenú časť lahôdkovej cibuľky. Okoreníme a premiešame.
Servírovanie
Kuracie prsia servírujeme prekrojené na polovice s roztlačenými zemiakmi. Jedlo dozdobíme paradajkami, ktoré sme piekli s mäsom a lístkami bazalky. Môžeme pokvapkať výpekom.