0
42
Kuracie prsia so zemiakmi a špenátom

Kuracie prsia so zemiakmi a špenátom

1 h 0 m
4 porcie
  • 600 g kuracích pŕs
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • rastlinný olej Promienna
  • 5 menších paradajok
  • čerstvá bazalka
  • petržlenová vňať
  • 600 g uvarených zemiakov
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 ml mlieka Pilos
  • 50 g olivového oleja Primadonna
  • 100 g čerstvého kozieho syra Chêne d´Argent
  • 2 lahôdkové cibuľky

Postup

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu

Umyté a osušené kuracie prsia osolíme a okoreníme. Opečieme ich na rozohriatej panvici s olejom z oboch strán. Na záver k nim pridáme natrhaná bazalku a petržlenovú vňať. Aj s výpekom ich preložíme do zapekacej misy. Pridáme k nim na polovice nakrájané paradajky, ochutíme soľou, korením a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C približne 10 – 15 minút.

Zemiaky očistíme a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Potom ich scedíme a roztlačíme. K roztlačeným zemiakom postupne pridáme najemno nakrájanú červenú cibuľu, lístky špenátu, mlieko, olivový olej, kozí syr a na kolieska nakrájanú zelenú časť lahôdkovej cibuľky. Okoreníme a premiešame.

Servírovanie

Kuracie prsia servírujeme prekrojené na polovice s roztlačenými zemiakmi. Jedlo dozdobíme paradajkami, ktoré sme piekli s mäsom a lístkami bazalky. Môžeme pokvapkať výpekom.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať