Grilovaný Rib Eye steak s rímskym šalátom, vajíčkom a syrovým dipom
Suroviny
- 2 steaky Rib Eye
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- ½ rímskeho šalátu
- 1 zväzok reďkoviek
- 4 vajcia
- čerstvý kôpor
- 1 štipľavá paprička
- 300 g smotanového jogurtu gréckeho typu Pilos
- 2 lyžice nátierky z čerstvého syra Milbona
- ciabatta
Potrebujeme
- gril, alobal
POSTUP
Steaky z oboch strán osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme na rozpálený gril opekať.
V mise zmiešame rímsky šalát nakrájaný na menšie kúsky, reďkovky na plátky, uvarené vajíčka na väčšie kúsky, kôpor a štipľavú papričku bez semienok nadrobno. Osolíme, okoreníme a prilejeme olej.
V menšej miske zmiešame jogurt, nátierku z čerstvého syra, soľ a korenie.
Ciabattu nakrájame na plátky a dáme na gril grilovať dochrumkava.
Steaky stiahneme z grilu a na pár minút zakryjeme alobalom.
Servírovanie
Šalát servírujeme s nakrájaným steakom na plátky. Ochutíme soľou, korením a prelejeme dresingom. Na záver pridáme opečené ciabatty a pokvapkáme olejom.