Zapečené drevorubačské pečivo so šunkou a syrom
- 2 drevorubačské pečivá
- maslo Pilos
- 100 g dijonskej horčice Duc De Coeur
- 250 g delikatesnej šunky Dulano
- 100 g syra ementál Milbona
- 70 g syra grana padano Lovilio
- 5 vajec
- 100 ml mlieka Pilos
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Postup
Pečivo nakrájame na približne rovnako široké krajce. Každý krajec potrieme tenkou vrstvou masla a dijonskej horčice. Plátky šunky nakrájame na tenké pásiky a oba syry nastrúhame. Dno zapekacej misy vytrieme maslom a vyložíme krajcami pečiva (maslovo-horčicovou stranou nahor). Posypeme 1/2 nakrájanej šunky a 1/3 nastrúhaných syrov. Postup zopakujeme.
Poslednú 3 vrstvu chleba uložíme maslovo-horčicovou stranou nadol. V miske zmiešame vajcia s mliekom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Ochutíme mletou paprikou, soľou a korením. Obsah zapekacej misy prelejeme zmesou. Vrch posypeme zvyšným nastrúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 30 minút.
DREVORUBAČSKÉ PEČIVO
Chrumkavá kôrka a striedka plná slnečnicových, sójových a ľanových semiačok.