0
27
Zapečené drevorubačské pečivo so šunkou a syrom

Zapečené drevorubačské pečivo so šunkou a syrom

1 h 0 m
12 porcií
  • 2 drevorubačské pečivá
  • maslo Pilos
  • 100 g dijonskej horčice Duc De Coeur
  • 250 g delikatesnej šunky Dulano
  • 100 g syra ementál Milbona
  • 70 g syra grana padano Lovilio
  • 5 vajec
  • 100 ml mlieka Pilos
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

Postup

Pečivo nakrájame na približne rovnako široké krajce. Každý krajec potrieme tenkou vrstvou masla a dijonskej horčice. Plátky šunky nakrájame na tenké pásiky a oba syry nastrúhame. Dno zapekacej misy vytrieme maslom a vyložíme krajcami pečiva (maslovo-horčicovou stranou nahor). Posypeme 1/2 nakrájanej šunky a 1/3 nastrúhaných syrov. Postup zopakujeme.

Poslednú 3 vrstvu chleba uložíme maslovo-horčicovou stranou nadol. V miske zmiešame vajcia s mliekom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Ochutíme mletou paprikou, soľou a korením. Obsah zapekacej misy prelejeme zmesou. Vrch posypeme zvyšným nastrúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 30 minút.

DREVORUBAČSKÉ PEČIVO

Chrumkavá kôrka a striedka plná slnečnicových, sójových a ľanových semiačok.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať