Filety zo zubáča s blanšírovaným kalerábom
- 2 kaleráby
- soľ Belbake
- 4 filety zo zubáča
- mleté čierne korenie Mikado
- rastlinný olej Vita D´or
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g + 1 lyžica masla Pilos
- 100 ml zeleninového vývaru
- 100 g varenej červenej šošovice Campo Largo
- 2 lyžice nasekanej čerstvej mäty
- 12 cherry paradajok
POSTUP
POTREBUJEME
- kovové sitko
- metličku
Očistený kaleráb nakrájame na rezance a blanšírujeme (krátko povaríme) vo vriacej osolenej vode. Scedíme a ihneď schladíme prúdom tečúcej studenej vody.
Filety zo zubáča narežeme a osolíme na strane s kožou. Druhú stranu osolíme i okoreníme. Filety opečieme v rozohriatej panvici s olivovým olejom kožou nadol. Keď je koža dozlatista opečená, pridáme dlaňou rozpučené strúčiky cesnaku a lyžicu studeného masla. Potom filety otočíme, stiahneme z plameňa a necháme dôjsť.
Zeleninový vývar privedieme k varu. Osolíme, pridáme studené maslo a metličkou zašľaháme. Prisypeme sparenú červenú šošovicu a necháme krátko povariť. Potom pridáme rezance kalerábu zbavené prebytočnej šťavy a počkáme, kým sa ingrediencie spoja. Na záver dochutíme nasekanou mätou.
Cherry paradajky krátko ponoríme do rozohriateho olivového oleja. Neskôr ich olúpeme, osolíme, okoreníme a použijeme na dozdobenie porcie spolu s lístkami mäty.