0
4
Filety zo zubáča s blanšírovaným kalerábom

Filety zo zubáča s blanšírovaným kalerábom

45 min
4 porcie
  • 2 kaleráby
  • soľ Belbake
  • 4 filety zo zubáča
  • mleté čierne korenie Mikado
  • rastlinný olej Vita D´or
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g + 1 lyžica masla Pilos
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 100 g varenej červenej šošovice Campo Largo
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej mäty
  • 12 cherry paradajok

 

POSTUP

POTREBUJEME

  • kovové sitko
  • metličku

 

Očistený kaleráb nakrájame na rezance a blanšírujeme (krátko povaríme) vo vriacej osolenej vode. Scedíme a ihneď schladíme prúdom tečúcej studenej vody.

Filety zo zubáča narežeme a osolíme na strane s kožou. Druhú stranu osolíme i okoreníme. Filety opečieme v rozohriatej panvici s olivovým olejom kožou nadol. Keď je koža dozlatista opečená, pridáme dlaňou rozpučené strúčiky cesnaku a lyžicu studeného masla. Potom filety otočíme, stiahneme z plameňa a necháme dôjsť.

Zeleninový vývar privedieme k varu. Osolíme, pridáme studené maslo a metličkou zašľaháme. Prisypeme sparenú červenú šošovicu a necháme krátko povariť. Potom pridáme rezance kalerábu zbavené prebytočnej šťavy a počkáme, kým sa ingrediencie spoja. Na záver dochutíme nasekanou mätou.

Cherry paradajky krátko ponoríme do rozohriateho olivového oleja. Neskôr ich olúpeme, osolíme, okoreníme a použijeme na dozdobenie porcie spolu s lístkami mäty.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať