
Grilovaný tuniak s tarhoňovým šalátom a balsamicom
Suroviny
Šalát
- 150 g tarhone Combino
- 250 g cherry paradajok mix
- 2 lahôdkové cibuľky
- hrsť kapary
- hrsť olív mix zelené a čierne Baresa
- hrsť poľného šalátu
- čierne mleté korenie Kania
- soľ Kania
- olivový olej Primadonna
- šťava z ½ citróna
Tuniak
- 2 steaky z tuniaka
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 lyžice masla Pilos
Ešte budeme potrebovať
- čerstvá bazalka
- balsamico Italiamo
Potrebujeme
elektrický gril, miska
POSTUP
Šalát
Do väčšej misky pridáme tarhoňu uvarenú podľa návodu na obale, na štvrtiny nakrájané cherry paradajky, nadrobno nakrájanú lahôdkovú cibuľku, kapary, rukami nalámané olivy, poľný šalát, korenie, soľ, olivový olej, šťavu z citróna a všetko spolu premiešame.
Tuniak
Steaky z tuniaka pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a položíme na rozpálený gril. Grilujeme z obidvoch strán cca 2 minúty. Pred dokončením položíme na tuniaka plátok masla.
Servírovanie
Na tanier naberieme tarhoňový šalát, navrch uložíme steak z tuniaka, dozdobíme lístkami čerstvej bazalky a pokvapkáme balsamicom.