Hovädzie carpaccio
Suroviny
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 rozmarínová bageta
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrsť petržlenovej vňate
- 400 g rukoly
- olivový olej Primadonna
- krémové balsamico s jahodovou príchuťou Italiamo
- 400 g plátkov hovädzieho carpaccia
- 100 g parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
POSTUP
V panvici roztopíme maslo a pridáme na kocky nakrájané staršie pečivo. Zľahka osolíme, okoreníme a opečieme dozlatista. Ku koncu prisypeme nasekané bylinky.
Na tanier naservírujeme porciu rukoly, pokvapkáme olejom, balsamicovým octom, ochutíme soľou a korením. Na šalát položíme jednotlivé plátky hovädzieho mäsa, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a octom. Na záver posypeme hoblinkami parmezánu, čerstvo upečenými krutónmi a lístkami rukoly.