Ciabatta plnená bravčovým karé a gorgonzolou
Suroviny
- 500 g bravčového karé v celku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvý rozmarín
- 2 červené cibule
- 2 lyžice dijonskej horčice Kania
- 150 ml bieleho suchého vína
- 125 g masla Pilos
- 1 citrón
- 2 ciabatty alebo iné chrumkavé pečivo
- 100 g gorgonzoly v celku Lovilio
- 2 hrste rukoly
Potrebujeme
- zapekaciu misu, alobal, strúhadlo, grilovaciu panvicu
POSTUP
Pečené karé
Očistené mäso zo všetkých strán osolíme a okoreníme. Sprudka opekáme na rozpálenej panvici s olejom. Priebežne otáčame.
Medzitým tri strúčiky cesnaku a lístky rozmarínu nasekáme nadrobno. Cibule nakrájame na plátky.
Zatiahnuté karé potrieme horčicou a posypeme zmesou cesnaku a rozmarínu. Do panvice pridáme aj cibule, ktoré osolíme, okoreníme a podľa potreby aj pokvapkáme olejom. Po chvíli podlejeme vínom a krátko povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Obsah panvice preložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút.
Upečené karé zabalíme do alobalu a necháme odpočinúť.
Bylinkové maslo
Zmäknuté maslo zmiešame s najemno nasekanými lístkami rozmarínu, strúčikom cesnaku, nastrúhanou citrónovou kôrou, soľou a korením.
Ciabatty alebo iné pečivo prekrojíme a opekáme na rozohriatej grilovacej panvici s olejom z oboch strán dochrumkava. Potom obe polovice potrieme bylinkovým maslom a na spodnú časť rozotrieme aj gorgonzolu. Mäso nakrájame na čo najtenšie plátky, ktoré uložíme na syr. Pridáme umytú a osušenú rukolu a pečenú cibuľu. Prikryjeme vrchnou časťou ciabatty a zľahka pritlačíme.