Žemle plnené mexickým ragú
- 4 fitness žemle alebo malé svetlé bagety
- olivový olej Primadonna
- 1/2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 250 g mletého mäsa mix
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1/2 zelenej papriky
- 1 lyžica paradajkového pretlaku Mikado
- 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 150 g sterilizovanej červenej fazule Kidney Campo Largo
- 50 g syra cheddar Valley Spire
Potrebujeme
- strúhadlo
- sitko
- papier na pečenie
Postup
Cibuľu, cesnak a štipľavú papričku nakrájame nadrobno. Orestujeme ich na rozohriatej panvici na troche olivového oleja. Potom pridáme mleté mäso, ktoré rozdrobíme rukami. Keď je mäso orestované dozlatista, pridáme soľ, korenie a zelenú papriku nakrájanú na malé kocky. Pridáme paradajkový pretlak a ešte chvíľu restujeme. Nakoniec primiešame paradajky z konzervy. Necháme prejsť varom a pridáme scedenú fazuľu. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou, kým omáčka nezhustne. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
Do každej žemle vyrežeme otvor a vydlabeme striedku. Žemle preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a naplníme mäsovou-fazuľovou zmesou. Vrch posypeme nastrúhaným syrom cheddar. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 10 – 15 minút (kým sa syr nerozpustí). Ihneď servírujeme.
FITNESS ŽEMĽA
Sila zŕn a bohatosť chutí pre tých, ktorí sa radi cítia fit.