Hrášková nátierka so syrom grana padano
- 2 kornbagety
- 300 g mrazeného hrášku Chira
- 250 g smotanovej nátierky Pilos
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvá mäta
- 50 g syra grana padano Lovilio
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 citrón
- 1 – 2 lahôdkové cibuľky
- čerstvá bazalka
- olivový olej Primadonna
Postup
Hrášok krátko povaríme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať. Rozmixujeme ho spolu so smotanovou nátierkou, nasekaným cesnakom, lístkami mäty a nastrúhaným syrom grana padano dohladka. Ochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
Hotovú nátierku vložíme na 2 hodiny do chladničky, aby sa všetky chute prepojili.
Vychladenú nátierku natrieme na bagety nakrájané na kolieska. Ozdobíme nasekanou lahôdkovou cibuľkou, hoblinami syra grana padano a malými lístkami bazalky. Na záver môžeme pokvapkať olivovým olejom.
KORNBAGETA
Výborná chuť mäkkej striedky a chrumkavej kôrky so semiačkami.