Vlašský šalát
Suroviny
- 500 g šalátových zemiakov typu A
- soľ Kania
- 40 g zeleru
- 80 g mrkvy
- 100 g kyslých uhoriek Freshona
- 250 g šunkovej salámy Dulano
- 50 g sterilizovaného hrášku Freshona
- 200 g majonézy Kania
- ½ lyžičky plnotučnej horčice Kania
- 1 lyžica octu
- 1 lyžica worcester omáčka Kania
- 1 lyžička práškového cukru Belbake
- čierne mleté korenie Kania
- čerstvé pečivo
POSTUP
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom ich očistíme a spolu s uvareným zelerom, uvarenou mrkvou a kyslými uhorkami nakrájame na malé kocky.
Salámu nakrájame na hranolčeky a spolu s hráškom prihodíme k ostatným surovinám.
Pridáme ostatné suroviny, dochutíme soľou a premiešame.
Servírovanie
Vlašský šalát servírujeme s čerstvým pečivom.