Sladký brunch s čučoriedkami
Suroviny
- 230 ml plnotučného mlieka Pilos
- 50 g vanilínového cukru Belbake
- 140 g hladkej múky Belbake
- 6 vajec
- 2 lyžice masla Pilos
- 250 g tučného roztierateľného tvarohu Pilos
- 15 ml javorového sirupu Maribel
Servírovanie
- 2 lyžice javorového sirupu Maribel
- 100 g čučoriedok
- práškový cukor Belbake
Potrebujeme
- mixér, liatinovú panvicu vhodnú do rúry a s priemerom cca 30 cm
POSTUP
Mlieko, vanilínový cukor, múku a vajcia spolu rozmixujeme. Tekuté cesto odložíme na 30 minút do chladničky.
Liatinovú panvicu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a necháme ju 10 minút zohrievať. Pomocou chňapky alebo utierky panvicu vyberieme z rúry. Maslo vložíme do panvice, roztopíme a rovnomerne rozlejeme po celom povrchu. Následne vlejeme pripravené cesto a panvicu opäť vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme 20 – 25 minút.
Medzitým v miske zmiešame tvaroh s javorovým sirupom.
Servírovanie
Ešte horúce polejeme javorovým sirupom, vysypeme čučoriedky a posypeme jemnou vrstvou práškového cukru. Podávame s ochuteným tvarohom, ktorý servírujeme v samostatnej miske.
Tip: Dávame pozor, rúčka a aj celá panvica sú horúce.