Jablkový šalát s pečeným pstruhom
Pečený pstruh
- 2 pstruhy dúhové
- čerstvý rozmarín
- 1 citrón
- olivový olej Primadonna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 60 g masla Pilos
Jablkový šalát
- 2 lyžice medu
- šťava z 1/2 citróna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- olivový olej Primadonna
- 2 červené cibule
- 2 zelené jablká
- 1 hrsť čiernych olív Baresa
- 1 hrsť čerstvých byliniek (kôpor, mäta)
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu alebo plech
Pečený pstruh
Pstruhy umyjeme a osušíme. Do každého vložíme vetvičku rozmarínu a 2 mesiačiky citróna. Ryby pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v zapekacej mise alebo na plechu vo vyhriatej rúre pri 220 °C približne 15 - 25 minút (podľa veľkosti pstruhov).
Na upečené pstruhy položíme kúsok masla a pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna.
Jablkový šalát
V mise metličkou zmiešame med spolu so šťavou z citróna, soľou, čiernym korením a olivovým olejom. Pridáme jablko zbavené jadierok a cibuľu nakrájané na prúžky, na polovice nakrájané olivy a nasekané bylinky. Šalát na záver premiešame.
Servírovanie
Pečeného pstruha prelejeme výpekom a podávame s jablkovým šalátom.