0
12
Jablkový šalát s pečeným pstruhom

Jablkový šalát s pečeným pstruhom

40 min
2 porcie

Pečený pstruh

  • 2 pstruhy dúhové
  • čerstvý rozmarín
  • 1 citrón
  • olivový olej Primadonna
  • soľ Belbake
  • mleté čierne korenie Mikado
  • 60 g masla Pilos

 

Jablkový šalát

  • 2 lyžice medu
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ Belbake
  • mleté čierne korenie Mikado
  • olivový olej Primadonna
  • 2 červené cibule
  • 2 zelené jablká
  • 1 hrsť čiernych olív Baresa
  • 1 hrsť čerstvých byliniek (kôpor, mäta)

 

 

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu alebo plech

Pečený pstruh

Pstruhy umyjeme a osušíme. Do každého vložíme vetvičku rozmarínu a 2 mesiačiky citróna. Ryby pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v zapekacej mise alebo na plechu vo vyhriatej rúre pri 220 °C približne 15 - 25 minút (podľa veľkosti pstruhov).
Na upečené pstruhy položíme kúsok masla a pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna.

Jablkový šalát

V mise metličkou zmiešame med spolu so šťavou z citróna, soľou, čiernym korením a olivovým olejom. Pridáme jablko zbavené jadierok a cibuľu nakrájané na prúžky, na polovice nakrájané olivy a nasekané bylinky. Šalát na záver premiešame.

Servírovanie

Pečeného pstruha prelejeme výpekom a podávame s jablkovým šalátom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať